اردشیر رشیدی رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان هرسین با اشاره به قدمت ۱۰ هزار و ۲۰۰ ساله محوطه باستانی گنج دره هرسین، گفت : گنج دره یکی از محوطههای مهم باستانی در دنیاست که طی کاوشهای باستان شناسی صورت گرفته مشخص شده یکی از نخستین زیستگاههای انسان در فلات ایران زمین بوده و دارای قدیمیترین مدارک اهلی سازی و پرورش بُز در دنیاست که باعث شده آن را یکی از اولین مراکز دامپروری در دنیا بدانند.
رئیس میراث فرهنگی شهرستان هرسین با اشاره به وسعت این محوطه باستانی، اظهار کرد: طبق بررسیهای انجام شده، گنج دره این قابلیت را دارد که به یک دهکده توریستی تبدیل شود.
وی افزود: در این محوطه میتوان بخشی از سازهها را به همان شکل باستانی که بوده اند بازسازی و برای بازدید گردشگران و علاقمندان آماده کرد و میتوان بخشی از آن را نیز به یک پژوهشگاه باستان شناسی تبدیل کرد.
رشیدی با بیان اینکه ظرفیت گنج دره طی سالهای گذشته مغفول مانده، گفت: اولین قدمها برای اینکه بتوانیم این محوطه باستانی را به دهکده توریستی تبدیل کنیم، حریم گذاری آن است که این برنامه در دستور کار قرار گرفته است.
وی به قرار گرفتن گنج دره در دل زمینهای کشاورزی اشارهای کرد و افزود: باتوجه به این مسئله، بدنبال همراهی و مشارکت مالکین این زمینها هم هستیم.
رئیس میراث فرهنگی شهرستان هرسین با تاکید براینکه برای تبدیل گنج دره به دهکده توریستی اداره کل میراث فرهنگی، گروه باستان شناسی دانشگاه رازی، فرمانداری و نماینده شهرستان در مجلس شورای اسلامی پای کار آمده اند، گفت: در سفر چند ماه پیش وزیر میراث فرهنگی به شهرستان هرسین هم این طرح را تصویب کردیم و قرار شد به عنوان یک طرح بزرگ مورد حمایت قرار گیرد.
وی اعتبار مورد نیاز برای تبدیل گنج دره به دهکده توریستی را حدود پنج میلیارد تومان برآورد کرد و گفت: در حال حاضر از محل اعتبارات استانی حدود ۵۰۰ میلیون تومان به این پروژه اختصاص پیدا کرده که بیشتر روی مقوله حفاظت و مرمت آن صرف خواهد شد، چرا که در حال حاضر حفاریهای غیرمجاز زیادی از طریق سودجویان در این محوطه باستانی صورت میگیرد .