رئیس آموزش و پرورش استثنایی کردستان در این مراسم با اشاره به توانمندیهای معلولین گفت: آنان با موفقیتها و پیشرفتهای خود درعرصههای مختلف علم و دانش، هنرو ورزش، در تمام مراحل زندگی ثابت کردهاند که معلولیت، محدودیت نیست، زیرا محدودیت اصلی در جسم یک انسان نیست بلکه در روح و باور اوست.
طالب محمدی «عدالت تربیتی وتوجه به تفاوتهای فردی» را شعار امسال روز جهانی معلولین عنوان کرد و گفت: همه مسئولین باید همراه آموزش و پرورش شوند تا بتوانیم خدمات آموزشی، فرهنگی و توانبخشی بهتری به دانش آموزان با نیازهای ویژه ارائه دهیم.
او پوشش تحصیلی، اجرای برنامه ملی سنجش سلامت جسمانی وآمادگی تحصیلی، ارائه طرحها وبرنامههای کیفیت بخشی، ایجاد وتوسعه مراکزآموزشی وتوانبخشی مشکلات ویژه یادگیری، طرح فراگیر سازی وتوسعه مدارس پذیراوفراهم آوردن زمینه جلب مشارکت نهادهای مرتبط را ازجمله خدمات اصلی درون سازمانی وفراسازمانی این اداره برشمرد.
رئیس آموزش وپرورش استثنایی استان کمبود فضا وتجهیزات، نیروی متخصص و عدم همکاری سایر نهادها را از چالشهای اصلی آموزش وپرورش استثنایی برشمرد وتصریح کرد: معلولیت یک پدیده جهانی، شایع و متعلق به همه کشورهاست و جوامع به تناسب شرایط، وضعیت، سطح آگاهی وبرخورداری به موضوع معلولیت نگاهی متفاوت دارند.
محمدی افزود: از جمله موانع و محدودیتهای اجتماعی پیشروی معلولین در دسترس نبودن اماکن عمومی، حمل ونقل شهری، بینش منفی، نبود فرصتهای کاری، آموزشی، موانع قانونی و ... است.
همزمان با گرامیداشت روز جهانی معلولین و در حاشیه برگزاری مراسم نمایشگاه توانمندیها و دست سازههای دانش اموزان با نیازهای ویژه با هدف آگاهی بخشی، آشنایی با استعدادها، نمایش توانمندی ها، ارتقای اعتماد به نفس وایجاد نگرش مثبت جامعه نسبت به معلولین برگزار شد، که مورد توجه مسئولین و بازدید کنندگان قرار گرفت.