قاسمی در بازدید از چاه نیمه های منطقه سیستان گفت: در پنجاه سال اخیر خشکسالیهای منطقه سیستان بی سابقه بوده است.
مدیر عامل آبفا استان گفت: بدعهدی کشور همسایه یعنی افغانستان در رابطه با حق آبه قانونی ایران موجب شد تا با کمبود اب در مخازن آبی چاه نیمهها روبرو شویم
قاسمی اضافه کرد:چاه نیمهها محل تامین آب شرب شهرها و روستاهای شمال استان و شهر زاهدان است.
وی اضافه کرد: با توجه به این شرایط قرار شد اقداماتی بصورت همزمان جهت رفع این مشکل انجام شود.
قاسمی اظهار کرد: به منظور کاهش وابستگی تأمین آب شرب منطقه سیستان به آبهای مرزی، توسعه زیرساختهای موجود و بررسی منابع آبی جدید در دستور کار قرار گرفت.
قاسمی تصریح کرد: برای جدا کردن آب زاهدان از چاه نیمهها قرار شد تا ۵۰ حلقه چاه در ۷۰ کیلومتری زاهدان حفر شود تا دبی مورد نیاز تامین شود.
وی گفت: برای حوزه سیستان نیز قرار است با اجرای یک طرح از تبخیر آب جلوگیری و حجم باقی مانده ذخیره شود.
معاون امور مشترکان آب و فاضلاب سیستان وبلوچستان نیز در خصوص بحث کم آبی شهر زاهدان گفت: شهر زاهدان با کمبود منابع آبی روبروست، این کمبود در حال حاضر بین ۴۵۰ تا ۵۵۰ لیتر بر ثانیه برآورد شده است.
سرگلزایی افزود: محدودیت منابع آبی میطلبد تا مشترکان صرفه جویی اعمال کنند.
معاون امور مشترکان آب و فاضلاب سیستان وبلوچستان گفت: نیاز شهروندان زاهدانی دو هزارو ۲۰۰ لیتر در ثانیه است.
وی ادامه داد: این درحالی است که میزان تولید بابهره گیری از تمامی منابع آبی موجود بین هزارو ۵۰۰ تا هزار و ۷۰۰ لیتر برثانیه است.
وی با اشاره به اینکه در فصل پاییز بسر میبریم و امکان تنظیم و مصرف بهینه آب وجود دارد اظهار کرد: استفاده از سرشیرهای کاهنده یکی از راههای کاهش مصرف و کمک به ذخیره مناسب آب برای فصل پرمصرف است.
معاون امور مشترکان آب و فاضلاب استان گفت: روندکاهشی بارش درچند سال گذشته موجب شده است تا از منابع جدید آب استفاده کنیم و لازم است تا با مدیریت مصرف به طولانی شدن عمر این ذخایر کمک کنیم.
همچنین مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان نیز گفت: نزدیک به ۵۰ درصد منابع آبی این استان از منابع زیرزمینی تامین میشود که وابستگی مستقیمی به نزولات جوی دارد.