تولیت حرم مطهر حضرت احمدبن موسی (ع) با تاکید بر اهمیت نظم در زندگی، گفت: نظم اگر نظم باشد انسان می‌تواند به سوی خدا حرکت کند و اگر نباشد این امر میسر نیست.

حجت الاسلام ابراهیم کلانتری در نشست با کارکنان حرم، ضمن تبریک میلاد با سعادت حضرت زینب کبری (س)، گفت: این بانوی بزرگ اسلام، اسوه صبر، جهاد تبیین و پیام آور خون شهداء کربلا بود. اِن شاءالله خداوند متعال به برکت میلاد با سعادت عقیلة النساء، عیدی همه مسلمین را فرج امام مهدی (عج) قرار دهد.

او در ادامه با گرامی داشت یاد شهدای حرم مطهر گفت: این مصیبت بزرگ را به ساحت مقدس حضرت، ولی عصر (عج) تسلیت عرض می‌کنیم. در حقیقت، این شهداء، برگزیدگان امت و در این مکان مقدس میهمان امام زمان (عج) و حضرت احمدبن موسی علیهماالسلام بودند که متاسفانه به دست شقی‌ترین انسان‌های زمان به شهادت رسیدند.

کلانتری گفت: تمام سیزده شهیدی که در حرم مطهر به شهادت رسیدند همگی برگزیده هستند. خداوند بندگان خالص خود را از سرتاسر هستی در کنار مضجع شریف سیدالسادات الاعاظم جمع کرد و در یک نقطه پاک و مطهر خون این‌ها بر زمین جاری شد. امیدواریم ارواح مطهر این شهداء با شهدای کربلا محشور شود و اِن شاءالله خداوند به احسن وجه، انتقام خون این شهدای مظلوم را از بانیان این ظلم بزرگ بگیرد.

تولیت حرم مطهر در ادامه به روایتی از حضرت موسی بن جعفر علیه السلام، پیرامون الگوی اسلامی مدیریت زمان در زندگی اشاره کرد و گفت: این امام همام می‌فرماید: تلاش کنید که فرصت‌های خود را به چهار بخش تقسیم کنید، یعنی بیست و چهار ساعت شبانه روز را به چهار قسمت تقسیم کنید؛ ساعتی برای مناجات با خدا، یعنی یک بخش از وقت اصلی ما باید صرف عبادت، مناجات و راز و نیاز با پروردگار هستی باشد و منتظر نباشیم مناسبت خاصی مثل ماه رمضان بیاید تا با خدا راز و نیاز کنیم؛ هر روز یک چهارم از وقت انسان باید مخصوص مناجات با پروردگار باشد و دقت داشته باشیم اگر وقت کمتر می‌گذاریم این را باید به حدنصاب برسانیم به طور مثال اگر نماز ما پنج دقیقه طول می‌کشد باید تلاش کنیم زمان آن را افزایش دهیم و تلاوت قرآن و دعا و ذکر را به هیچ وجه ترک نکنیم. این برنامه را امام معصوم می‌فرمایند و نیاز حقیقی همه انسان‌ها است.

این استاد حوزه و دانشگاه در توضیح دومین بخش گفت: یک بخش از وقتمان را باید برای مسئله معاش و کار و کسب درآمد و اداره زندگی که از واجبات است اختصاص دهیم. خداوند به شدت انسان را از اینکه کسل، تنبل و بیکار باشد و وقتش را به بطالت بگذراند نهی می‌کند.

او گفت: بخش سوم وقت برای همنشینی با برادران و خواهران است. همنشینی با افراد مورد اعتماد که ایرادهایتان را به شما متذکر می‌شوند. چراکه همنشینی با این انسان‌ها سبب رشد و رسیدن به کمال است. برادرانی که هم عیب و ایراد‌ها را به شما هدیه می‌کنند و هم قلباً با شما یک رنگ هستند. یعنی نه تنها در ظاهر بلکه در دل هم دوست شما هستند.

کلانتری گفت: دوستان ظاهر متاسفانه زیاد هستند که جلوی انسان یک حرف را می‌زنند و رویشان را که بر می‌گردانند صد و هشتاد درجه حرفشان بر می‌گردد و ضد آن را مطرح می‌کنند. با برادران و افراد مورد وثوقی همنشینی کنید که این دو ویژگی را داشته باشند؛ قلبشان نسبت به شما صاف و یک رنگ باشد و ضمناً برادانه و خواهرانه عیب‌های شما را اهداء کنند.

تولیت حرم مطهر در توضیح بخش چهارم مدیریت زمان، اظهار کرد: بخش چهارم از وقتتان را باید برای خلوت‌ها و لذات حلال خودتان قرار دهید.

حجت الاسلام کلانتری تصریح کرد: این روایت همه ابعاد زندگی را در بر می‌گیرد: مناجات به خدا، کار برای تامین معشیت زندگی، ارتباط با بندگان خدا و لذت‌های حلال. این موارد نیاز‌های بشر است که امام معصوم به این صورت بیان می‌فرمایند.

او گفت: در مورد این روایت باید دانشمندان و متخصصان روانشناس ده‌ها کتاب و مقاله بنویسند، از عجایب است که آیا می‌شود گفت یکی از این چهار مورد، رمز موفقیت در بقیه است؟ بله، امام معصوم بعد از توصیه به خلوت‌ها و لذات حلال می‌فرماید با این ساعت، برای سه ساعت دیگر نیرو می‌یابید. اسلام ناب، نه تنها لذت‌های حلال را منع و سرکوب نکرده، بلکه جایگاه ویژه‌ای برای آن در نظر گرفته است. یعنی اگر این کار را انجام دادید هم حوزه مناجات با خدا درست می‌شود، هم مسئله معشیت و هم همنشینی با ابرار و برادران.

رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی، پیام اصلی این روایت را نظم در همه کار‌ها دانست و گفت: بعضی‌ها خیلی سختشان است که بخواهند منظم باشند در حالیکه این خواسته اسلام و اهل بیت علیهم السلام از ما است. اگر نظم باشد انسان می‌تواند به سوی خدا حرکت کند و اگر نباشد این امر میسر نمی‌باشد. پیام اصلی این روایت تقسیم بندی اوقات بیست و چهار ساعت به نحو احسن و بر اساس نظم حرکت کردن است.

او با تاکید بر اهمیت نظم در زندگی گفت: نظم آنقدر مهم است که امام علی (ع) در آخرین ساعت‌های عمر شریف شان در بستر شهادت، فرزندان بزرگوارشان امام حسن و امام حسین (ع) را به نظم سفارش کرده و می‌فرمایند: «شما را به تقوای الهی و نظم در کارهایتان توصیه می‌کنم».

تولیت حرم مطهر در ادامه خادمان حرم مطهر را به نظم هرچه بیشتر در مسئولیت‌ها و تکریم هرچه بهتر زائران و مجاوران حرم مطهر توصیه و اظهار کرد: بنا به فرموده مقام معظم رهبری اینجا در واقع سومین حرم اهل بیت (ع) در ایران است، با معنویتی خاص و کم نظیر و زائرانی بسیار از اقصی نقاط کشور و جهان، لذا همه ما که به کسوت خادمی حضرت مفتخر هستیم، باید با اخلاق حسنه و تکریم و خدمت رسانی هرچه بیشتر و بهتر به زائران گرانقدر، فضایی فراهم کنیم تا دل‌های زوّار هرچه بیشتر به نور اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام، منور شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار