![حملات سایبری پیشرفته چگونه بی سر و صدا دادهها را میدزدند؟](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/27/20350135_495.jpg)
قاسمی در نشست توانمندسازی فعالان حوزه جمعیت و فرزندآوری گفت: نرخ رشد جمعیت ایران در سال ۶۵ حدود ۳/۹ بود که در سال ۱۴۰۰ به میزان ۰/۷ درصد رسیده است.
وی افزود: پیش بینی شده که در چهارده سال آینده این نرخ در کشور ما به صفر برسد و پس از آن منفی خواهد شد.
مدیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت بیان کرد: ایران، هیچوقت جمعیت صد میلیون نفر را نخواهد دید. امروز نرخ باروری در کشور به زیر ۲ فرزند برای هر مادر است. میانگین کشور هم ۱/۶ است و با این روند جایگزین نسل بوجود نمیآید.
قاسمی افزود: ایران پایینترین نرخ باروری در میان کشورهای اسلامی را به خود اختصاص داده و به گفته صاحبنظران غربی سرعت کاهش نرخ باروری در ایران بیسابقه است.
وی گفت: در سالهای اخیر نرخ موالید هم کاهش چشمگیری داشته است و به یک میلیون و صدوشش هزار نفر رسیده است.
به گفته مدیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت، بیش از ۲۱ درصد سالمندی را انفجار نرخ سالمندی عنوان میکنند. امروز در کشور ۱۱ درصد سالمندی را تجربه میکنیم.
قاسمی ادامه داد: در سی سال آینده این میزان به ۳۲ درصد میرسد و شرایط فوق سالمندی را تجربه خواهیم کرد.
وی گفت: سالمندی جمعیت همان کاهش نیروی کار و تضعیف اقتصاد است. سالمندی جمعیت کاهش قدرت دفاعی و امنیتی است.
مدیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت بیان کرد: امروز همه کشورهای دنیا سیاستهای جامع جمعیتی دارند. بر اساس مطالعهای که در سال ۲۰۲۰ انجام شد سه مولفه قدرت برای کشورها، قدرت اقتصادی، نظامی و ژئوپولیتیک است که جمعیت مهمترین شاخص آن است.
قاسمی گفت: امروز ۹ نفر از دانشمندان اقتصاد که جایزه نوبل گرفتند یک بیان مشترک دارند و میگویند موتور محرک اقتصاد، جمعیت جوان است.
وی افزود:رفرنسهای اقتصادی جهان نشان میدهد که چرخش قدرت اقتصادی در آینده از غرب به شرق خواهد بود. ترکیه، پاکستان، هند، اندونزی و چین از جمله این کشورها هستند.
مدیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت گفت: غیر از شخص مقام معظم رهبری هیچکس مساله جمعیت را جدی نگرفته است، مقام معظم رهبری در طول سالهای اخیر ۵۵ بار به مساله جمعیت اشاره کرده اند.