احمد داوطلب مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: سبزوار با برخورداری از ۲ هزار و ۶۴۸ نفر شتر رتبه اول و شهرستانهای داورزن و خواف در رتبههای بعدی قرار دارند.
او افزود: سالانه حدود ۳۵۰ تا ۳۸۰ تن گوشت شتر در خراسان رضوی تولید میشود و در کنار آن شیر، پشم و کُرک نیز به میزان محدود تولید میشود.
مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی این استان را جزء ۱۴ استان پرورش دهنده شتر در کشور دانست و ادامه داد: استانهایی مانند سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان دارای جمعیت به مراتب بیشتری از این دام هستند که علت آن هم شرایط محیطی آنان است.
داوطلب بیان کرد: با توجه به مطلوبیت اقتصادی تولید شیر شتر هم اکنون برای ساماندهی و تقویت این بخش در حال تلاش هستیم، اما در حال حاضر بیشتر شیر به صورت فله به فروش میرسد و شترداران محصول خود را به مغازهها عرضه میکنند.
او تصریح کرد: افزایش تولید گوشت شتر میتواند به عنوان فرصتی برای نیل به خودکفایی در تولید گوشت قرمز در نظر گرفته شود، اما ویژگیهای کیفی گوشت شتر یکی از موضوعات مهمی است که باید در بازارپسندی آن مورد توجه قرار گیرد.