مدیرکل استاندارد فارس با اشاره به انجام بیش از ۳۳۰ مورد بازرسی از آسانسور‌های منصوب در ادارات دولتی و ساختمان‌های عمومی استان، تاکید کرد: قبل از تاییدیه استاندارد از آسانسور استفاده نشود.

محمدمهدی رزمجو گفت: با توجه به اجباری بودن استاندارد آسانسور‌ها نظارت بر نصب و راه‌اندازی آسانسور‌ها در دستور کار اداره کل استاندارد فارس قرار دارد.

مدیرکل استاندارد فارس ضمن اعلام بیش از ۳۳۰ مورد بازرسی از آسانسور‌های منصوب در ادارات دولتی و ساختمان‌های عمومی از ابتدای امسال در استان، از مالکان و پیمانکاران ساختمان‌هایی که دارای آسانسور هستند خواست قبل از عقد قرار داد خرید آسانسور، حتما پروانه طراحی و مونتاژ آسانسور شرکت‌های طرف قرار داد را که توسط اداره کل صنعت و معدن و تجارت صادر شده و دارای تاریخ اعتبار است را ملاحظه و دقت کنند که مشخصات طرف قرار داد با مشخصات مجوز صادر شده تطابق داشته باشد.

او گفت: قرار داد منعقده باید شفاف و با امضاء مدیرعامل شرکت فروشنده آسانسور و در برگه دارای سر برگ شرکت نوشته شود و قید جمله " الزام به نصب آسانسور بر اساس موازین استاندارد ملی ایران " ضروری است.

مدیرکل استاندارد فارس گفت: مالکان و پیمانکاران ساختمان‌ها قبل از شروع عملیات نصب آسانسور از طریق مهندسین ناظر و طراح و همچنین با مشاوره شرکت طرف قرار داد از آماده و مناسب بودن فضاه‌های ساختمانی محل نصب آسانسور اطمینان حاصل کنند و پس از اتمام کار نصب آسانسور، فروشنده آسانسور باید با هماهنگی مالک درخواست بازرسی آسانسور را در سامانه اینترنتی اداره کل استاندارد ثبت و تا صدور تاییدیه استاندارد آسانسور پیگیری کند.

رزمجو گفت: راه‌اندازی و استفاده از آسانسور قبل از تاییدیه استاندارد ممنوع و مسئولیت هر گونه حادثه بعهده طرفین قرار داد است.

او گفت: یکی از مدارک ضروری صدور تائیدیه استاندارد آسانسور ارائه قرار داد سرویس و نگهداری آسانسور برای پیشگیری از خرابی و بروز حادثه و اطمینان از عملکرد مناسب قطعات است و درصورتیکه مشخص شود قرار داد ارائه شده صوری بوده، مسئولیت هرگونه حادثه به عهده طرفین خواهد بود.

مدیرکل استاندارد فارس از هماهنگی مطلوب شهرداری شیراز با اداره کل استاندارد در خصوص اطمینان از وجود تاییدیه استاندارد معتبر قبل از صدور پایان کارخبر داد و عنوان کرد: در حال حاضر شهرداری شیراز بدون اخذ مجوز استاندارد اجازه صدور پایان کار و بهره برداری از ساختمان‌های دارای آسانسور را نمی‌دهد که در همین راستا در ۷ ماهه امسال بیش از۱۳۵۰ فقره تائیدیه ایمنی اولیه آسانسور توسط اداره کل استاندارد صادر شد.

رزمجو گفت: برای سهولت در صدور مجوز‌ها و همچنین سرعت انجام پاسخگویی به متقاضیان، شرکت‌های بازرسی آسانسور در فارس توسط سازمان ملی استاندارد تائید صلاحیت شده و لذا به محض درخواست مالکین ساختمانها، پرونده آن‌ها به شرکت‌های تائید صلاحیت شده ارجاع و در کمترین زمان ممکن بازرسی اولیه انجام می‌شود و در صورتیکه آسانسور معایبی داشته باشد در یک فرصت زمانی مناسب به مالک اجازه داده می‌شود تا نسبت به رفع نقص اقدام و در بازرسی نهائی مجوز لازم صادر شود.

مدیرکل استاندارد تاکید کرد که تائیدیه صادر شده برای یکسال اعتبار دارد و پس از پایان این مهلت آسانسور بایستی مجدد مورد بازرسی قرار گرفته و بهره برداری ایمن از آسانسور منوط به داشتن تاییدیه استاندارد معتبر خواهد بود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.