یک نقال گفت: خروجی شاهنامه و ورزش باستانی برای ورزشکاران ایرانی پهلوانی است که بتوانند دل مردم را به دست بیاورند.

سی‌امین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «ما همانیم که می‌خوانیم» از بیست‌ویکم تا بیست‌و‌هفتم آبان ماه ۱۴۰۱ در سراسر کشور برگزار می‌شود که هفتمین روز از هفته کتاب با سه محور کتاب، ورزش و جوانمردی نام گذاری شده است بر همین اساس گفت‌وگویی با مرشد محسن میرزا علی انجام داده ایم.

مرشد محسن میرزا علی نقال و شاهنامه خوان گفت: من سالیان سال است که از طریق شاهنامه در محضر فردوسی بزرگ هستم، این اثر جهانی برای هر کسی که در هر نقطه‌ای از ایران یا جهان علاقمند به ورزش، کتاب، فتوت و جوانمردی باشد حائز اهمیت است، ورزش باستانی، که در آن دوران باب بود به سه مقوله ورزش، کتاب، جوانمردی ختم میشد اولین چیزی که در دوران کودکی وقتی برای اولین بار همراه پدرم برای ورزش به زورخانه رفتم، جدای از قدرت بدنی ورزشکاران مهم‌ترین چیزی که نظر مرا جلب کرد جوانمردی و عیاری پهلوانی بود که در آنجا ورزش میکردند.

عجین بودن خوی ایرانیان با جوانمردی

به گفته میرزا علی، مهم‌ترین نکته‌ای که در ورزش باستانی به چشم می‌خورد جوانمردی است البته باید بگویم که در کشور ما و سایر ورزش‌ها چنین خصلتی کم و بیش وجود دارد، مردم ما خلق و خو‌ و سبک زندگیشان با جوانمردی و پهلوانی عجین است.

تفاوت میان قهرمان و  پهلوان

او می‌گوید: قهرمان در ورزش به دنبال کسب مدال و مقام است، اما پهلوان جدای از ورزش به دنبال شاد کردن دلی است نمونه‌ی بارز آن را ما بار‌ها در شاهنامه خوانده ایم.

پهلوانی

پهلوانی ؛ خروجی شاهنامه و ورزش باستانی

این نقال گفت: خروجی شاهنامه و ورزش باستانی برای ورزشکاران ایرانی پهلوانی است که بتوانند دلی به دست بیاورند، شعر معروفی که در وصف پهلوانی می‌گوید تا نیفتادی ز پا افتادگان را دست گیر پهلوان تا که در ؛ افتادگی پیدا کنی بسیار حال.

میرزا علی گفت: پوریای ولی شخصیت مردمی، بااخلاق و جوانمردی بود که قبل از انجام یکی از مسابقات کشتی اش به طور اتفاقی دعای مادر رقیب ورزشی اش را می‌شنود که می‌گفت خدایا پسرم پیروز این میدان باشد، پوریا از خداوند می‌خواهد که بین عقل و دل او حکم کند تا روز مسابقه پسر پیروز میدان باشد و از طریق دل مادری شاد شود.

وی افزود: در ورزش حقیقی، بخشی از ورزش به سلامتی و زیبایی اندام مربوط می‌شود مهم‌ترین بخش آن پرورش فکر و روح است.

اهمیت مطالعه روزانه

میرزا علی گفت: من به عنوان کسی که در حوزه نقالی فعالیت می‌کند پس از سال‌ها کشتی گرفتن هنوز هم ورزش و مطالعه روزانه یکی از ضروری‌ترین موارد زندگیم است.

مطالعه آثار بزرگان ادبیات فارسی ایران

او می‌گوید: متاسفانه سرانه مطالعه در کشور ما نسبت به سایر کشور‌ها بسیار پایین است، به نظر من بهتر است که مردم ما به جای اینکه ساعت‌ها وقت خود را در فضای‌های مجازی بگذرانند به مطالعه آثار بزرگانی، چون سعدی، حافظ و فردوسی حتی در زمان کوتاه بپردازند، زیرا زمانی که آگاهی انسان‌ها به واسطه مطالعه کتاب‌های مفید بالا برود قطعا در تصمیم گیری‌های مهم موفق خواهند بود.

به گفته میرزا علی، ایرانیان در گذشته بخش اعظم زندگیشان کتاب بوده است، به طوری که کمتر خانواده‌ای بود فردوسی را نشناسد، که این نتیجه‌ی مطالعه پدر بزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها بوده است، نوع زندگی مدرن امروزی ما را از ورزش و مطالعه دور کرده است.

ایرانی آباد با ورزش، کتاب، جوانمردی

او می‌گوید: طبیعتا وقتی از کتاب و ورزش دور می‌شویم خوی جوانمردی هم در ما کمرنگ‌تر می‌شود اگر چه که هنوز هم ایرانی به جوانمردی شناخته می‌شود، اگر سه مقوله کتاب، ورزش و جوانمردی در کنار هم قرار بگیرند ایرانی آبادتر، مردمانی باسوادتر و سالم‌تر خواهیم داشت.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.