جام جهانی ۲۰۲۲ کمتر از یک هفته دیگر در کشور قطر آغاز خواهد شد. هر چه به شروع مسابقات نزدیکتر میشویم، بازار آمار و ارقام و دستهبندیهای مختلف هم داغتر میشود. یکی از دستهبندیهای جالب، بازیکنانی را شامل میشود که در این جام حضور دارند و کشور محل تولد و تیم ملی متفاوتی دارند.
ولز به عنوان یکی از همگروهیهای ایران در این دوره، ۹ بازیکن انگلیسی دارد. جالب اینجاست که این تیم با انگلیس هم در دور گروهی دیدار خواهد کرد.
در میان تیمهایی که بیشترین بازیکن غیربومی را با خود به قطر بردهاند، نام کشورهای افریقایی بیشتر به چشم میخورد. مراکش با ۱۴ بازیکنی که محل تولد آنها کشوری به غیر از مراکش است، بیشترین تعداد بازیکن غیربومی را در میان ۳۲ تیم حاضر در جام جهانی دارد. در میان بازیکنان این تیم، نفراتی از کشورهای کانادا، اسپانیا، فرانسه، هلند، بلژیک و ایتالیا دیده میشود. با دو بازیکن کمتر (۱۲ غیربومی) تونس در مکان دوم این دستهبندی حضور دارد و جز دو بازیکن آلمانی و دانمارکی، ۱۰ بازیکن غیربومی باقیمانده این تیم همگی متولد آلمان هستند. سنگال نیز همین تعداد بازیکنان غیربومی دارد که ۹ نفر از آنها ملیت فرانسوی دارند.
سامان قدوس در سال ۲۰۱۷ توسط کارلوس کیروش به تیم ملی ایران دعوت شد. او این تصمیم را با وجود دعوت به تیم ملی سوئد پذیرفت و در دوره قبلی جام جهانی نیز عضو تیم ملی بود.
تیم ملی قطر با ۱۰ بازیکن، چهارمین تیمی است که بیشترین بازیکن غیربومی را دارد. بازیکنان این تیم نسبت به سایر کشورها تنوع ملیتی بیشتری دارند. در میان بازیکنان غیربومی قطر، نفراتی با ملیتهای الجزایر، پرتغال، عراق، فرانسه، بحرین، کویت و غنا دیده میشود.
ولز، یکی از همگروهیهای ایران با ۹ بازیکن انگلیسی و یک آلمانی، دیگر تیم با تعداد بالای بازیکنان غیربومی است.
تیم ملی فوتبال ایران نیز با یک بازیکن غیربومی در بین تیمهای حاضر در این دستهبندی حضور دارد. سامان قدوس که متولد سوئد است و بازی در تیم ملی ایران را انتخاب کرده، نفر حاضر در لیست یاد شده است.
سامان قدوس از پدر و مادری اهل اهواز و در کشور سوئد (شهر مالمو) به دنیا آمد. او فوتبال خود را در همین کشور آغاز و بعد از درخشش در تیمهای باشگاهی سوئد به تیم ملی این کشور نیز فراخوانده شد. سامان بعد از انجام یک بازی دوستانه برای سوئد، سرانجام ترجیح داد که ایران را به عنوان تیم ملی خود انتخاب کند. او اینک یکی از ۱۳۵ بازیکن جام جهانی ۲۰۲۲ است که محل تولد و تیم ملی متفاوتی دارد.
این دسته بندی را با تعداد بازیکن در داخل پرانتز مشاهده کنید:
۱- مراکش (۱۴ بازیکن)
۲- تونس (۱۲ بازیکن)
۳- سنگال (۱۲ بازیکن)
۴- قطر (۱۰ بازیکن)
۵- ولز (۱۰ بازیکن)
۶- استرالیا (۹ بازیکن)
۷- کامرون (۹ بازیکن)
۸- غنا (۸ بازیکن)
۹- کانادا (۷ بازیکن)
۱۰- کرواسی (۷ بازیکن)
۱۱- پرتغال (۷ بازیکن)
۱۲- امریکا (۵ بازیکن)
۱۳- صربستان (۴ بازیکن)
۱۴- فرانسه (۳ بازیکن)
۱۵- سوئیس (۳ بازیکن)
۱۶- لهستان (۲ بازیکن)
۱۷- اسپانیا (۲ بازیکن)
۱۸- آلمان (۲ بازیکن)
۱۹- اکوادور (۲ بازیکن)
مراکش که در دوره قبلی جام جهانی همگروهی ایران بود، در این دوره با ۱۴ بازیکن، بیشترین غیربومی را در بین تیمهای حاضر دارد.
تیمهای ایران، انگلیس، دانمارک، اروگوئه، بلژیک، ژاپن، کاستاریکا و پاراگوئه نیز هر کدام یک بازیکن غیربومی در قطر خواهند داشت.