زهرا کریم زادگان افزود: وقتی سبد خرید ما خالی از کتاب باشد چه انتظاری داریم که کودکان در آینده میلی برای مطالعه داشته باشند.
نویسنده رمان کوتاه اشکهای بی صدا، در خصوص دلایل عدم رغبت به مطالعه گفت: ابتدا بهتر است نگاهی به وضعیت نوشتاری و چاپ کتاب در کشورمان بیندازیم وقتی نویسندگانی که هنرمند نیستند و با هنر حتی آشنایی سطحی هم ندارند و صرف نام و نان در فهرست نویسنده جای میگیرند و بدون توجه به عواقب آن که چاپ کتابهای بی کیفیت است وارد لیست میگردند باید شاهد عدم رغبت به مطالعه هم باشید.
وی ادامه داد: نهادهای فرهنگی آیا جز شعار دادن حرکتی برای فرهنگ سازی کردهاند، تبلیغی صورت گرفته، هزینهای شده که در چشم انداز ۱۰ ساله از آن بهره جست؟ یا خیر.
کریم زادگان اظهار کرد: آرزو کنیم که کتاب در قفسههای خانهها جا گیرد و کتابخوانی همگانی شود البته این محال است اما برای نهادینه کردن این فرهنگ برای بخشی از جامعه بخصوص نوجوانان و جوانان باید حرکتهای بنیادین صورت گیرد.
وی افزود: آموزش و پرورش، صدا وسیما، اولیا و نهادهای فرهنگی دست به دست هم دهند و در این عصر که شبکههای مجازی تمام وقت خانوادهها را پرکرده حداقل ساعاتی هر چند کوتاه را برای کتاب، این یار مانده در زیر گرد و غبار فراموشی باز کنند.
این نویسنده ادبیات دفاع مقدس اضافه کرد: هرچند تا نمایان شدن افقهای روشن کتاب و کتابخوانی در کشورمان هنوز راه دشواری درپیش داریم اما میتوان گفت که با کمی پشتکار در توجه به مسایل بنیادین فرهنگ کتابخوانی بویژه در طرح ضرورت های فرهنگ سازی هدفمند و مبتنی بر نظریه کارشناسان و آشنا کردن جامعه با غنای این فرهنگ تا حدود زیادی راه را برای قدمهای موثر میتوان آماده کرد.