مدیرکل راه‌وشهرسازی استان اصفهان گفت: بافت فرسوده در شهر اصفهان مثل سایر کلان‌شهر‌ها وضعیت رو به افولی دارد و حجم آن در حال افزایش است.

علیرضا قاری‌قرآن در ارتباط با احیای بافت فرسوده در اصفهان گفت: یکی از وظایف اصلی وزارت راه‌وشهرسازی در حوزه مسکن، بازآفرینی بافت فرسوده است و باید در آن بافت تسهیلاتی ایجاد کند تا مردم بتوانند ساخت‌وساز کنند.

او افزود: بخشی مربوط به قانون بافت فرسوده است که شامل ارائه تسهیلات و برخی امکانات مثل تخفیف در صدور پروانه است؛ وظیفه وزارت راه‌وشهرسازی به صورت کلان برنامه‌ریزی برای احیای بافت است و در شرکت بازآفرینی زیرمجموعه این وزارت‌خانه انجام می‌شود.

مدیرکل راه‌وشهرسازی استان اصفهان عنوان کرد: وزارت راه‌وشهرسازی عمدتا دخالت مستقیم ندارد و با تضمین ضوابط یا کمک‌های موردی در این مسئله نقش دارد؛ به عنوان مثال در شهر‌ها برای آسفالت‌سازی تحت عنوان بافت فرسوده تسهیلاتی داده می‌شود یا بودجه‌هایی به صورت برنامه‌ریزی شده در سال به مراکزی که در گسترش این امر نقش دارند داده می‌شود.

او تاکید کرد: احیای بافت فرسوده در شهر‌های کوچک با کلان شهر‌ها متفاوت است چرا که در شهر‌های کوچک این موضوع با اعطای تسهیلات و ساخت‌وساز مردم حل می‌شود، اما در کلان شهر‌ها با توجه به ارزش افزوده‌ای که از این بافت‌ها می‌توان داشت، باید توجه دیگری شود.

قاری‌قرآن با بیان اینکه مسئله بافت فرسوده نیازمند یک اراده جدی است، گفت: اگر می‌خواهیم در زمینه بافت فرسوده کار کنیم به مثلثی نیاز داریم که باید شکل بگیرد، اراده مدیریت شهری گام اول است و پس از آن دولت در قالب وزارت راه‌وشهرسازی، کمیسیون ماده پنج و ایجاد طرح‌های اقتصادی مناسب در این راستا و در آخر خود مردم باید به این امر توجه داشته باشند.

او ادامه داد: وقتی شرایط برای احیای بافت فراهم شد مردم باید وارد عمل شوند و خودشان در این راستا کار و تسهیل‌گری کنند.

مدیرکل راه‌وشهرسازی استان اصفهان افزود: اگر تسهیل‌گری توسط دو ضلع اول به درستی انجام شود مردم می‌توانند اعتماد کنند و این موجب تولید کار می‌شود؛ حضور دولت و مدیریت شهری در کنار هم در کمیسیون ماده پنج امکان‌پذیر است، اما اراده اولیه بسیار مهم است.

او با اشاره به نقش شهرداری در احیای بافت فرسوده بیان کرد: حضور مدیریت شهری از آن جهت حائز اهمیت است که باید با مردم مذاکره کرده و آن‌ها را به میدان بیاورد؛ این کار دست دولت نیست چراکه ابزارش را ندارد و صرفا می‌تواند با ایجاد تسهیلات و سایر امکانات از ظرفیت‌های قانونی استفاده کند، اما مدیریت شهری، چون داخل شهر و در ارتباط با مردم است، می‌تواند با یک طرح منسجم شرایط حضور مردم را فراهم کند.

قاری‌قرآن اضافه کرد: در هر کجا که این اتفاق بیفتد حرکت روبه جلویی رخ می‌دهد، اما اگر نشود قدم‌های بعدی به درستی برداشته نمی‌شود و اعطای تسهیلات هم به نتیجه نمی‌رسد.

او در ارتباط با وجود قوانین در این حوزه عنوان کرد: قانون‌های زیادی پیرامون مسئله بافت فرسوده وجود دارد که شاید خیلی جدی گرفته نمی‌شود یا مورد استقبال قرار نمی‌گیرد.

مدیرکل راه‌وشهرسازی استان اصفهان با اشاره به وضعیت بافت فرسوده در شهر اصفهان گفت: بافت فرسوده در شهر اصفهان مثل سایر کلان‌شهر‌ها وضعیت رو به افولی دارد و حجم آن در حال افزایش است.

او افزود: چند نوع بافت فرسوده وجود دارد؛ بافت فرسوده میانی نوعی است که در اصفهان بسیار قوت دارد و در محله‌های قدیمی و تاریخی شهر اصفهان شرایط سختی از این نظر وجود دارد چراکه وضعیت تاریخی اصفهان ویژه و متفاوت از سایر نقاط است و کار کردن در عین حال سخت بوده و جلو نمی‌رود.

قاری‌قرآن ادامه داد: بافت فرسوده سکونت‌های غیررسمی موضوع دیگری است که در محله‌هایی مثل محله حصه وجود دارد و میزان حجم آن قابل توجه است.

او تصریح کرد: در حال حاضر بیش از ۷۰۰ هکتار بافت فرسوده در کل شهر اصفهان به صورت مصوب وجود دارد که در سنوات قبل ثبت شده و قطعا اگر الان دقیق‌سازی شود این میزان در شهر اصفهان به حدود هزار هکتار می‌رسد و این عدد قابل توجهی است.

مدیرکل راه‌وشهرسازی استان اصفهان افزود: با توسعه حمل‌ونقل و معابر بافت فرسوده میانی بیشتر خود را نشان می‌دهد و سکونت‌های غیر رسمی نیز در کنار شهر وجود دارد و همواره به حجم آن‌ها افزوده می‌شود.

او با اشاره به ایجاد نقاط حاشیه‌نشینی جدید در شهر اصفهان اظهار داشت: حاشیه‌نشینی جدید در شهر اصفهان کنترل شده است و این بخش توسعه زیادی ندارد، اما اگر به وضعیت موجود رسیدگی نشود، حجم بافت فرسوده افزایش می‌یابد.

منبع:تسنیم

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.