مختاری سرپرست شبکه بهداشت و درمان مهریز گفت: آنفلوآنزا یک بیماری حاد تنفسی و به شدت واگیردار است که سالانه موجب مرگ هزاران نفر در سراسر جهان میشود و با وجود سرمایهگذاریها و تحقیقات گسترده، هنوز کنترل نشده است، پزشکان تاکید دارند که برای پیشگیری از آنفلوآنزا به ویژه آنفلوآنزای نوع آ با نسخه ویروسی H۱N۱ روشهای متنوع و بدون هزینهای وجود دارد.
او افزود: علائم این بیماری تب و لرز، سرفه و آبریزش از بینی، سردرد، دردهای عضلانی از جمله کمردرد، خستگی، گلودرد و خشونت صدا، حالت تهوع، اسهال و استفراغ است.
مختاری تصریح کرد: ویروس از طریق هوای تنفسی (عطسه سرفه) / دستهای آلوده و در محیطهای بسته مثل کلاس درس، اتاق، اتوبوس و.... منتشر میشود و سالمندان بالای ۶۵ سال، زنان باردار، افراد دارای بیماری زمینهای مزمن، افرادی که نقص ایمنی دارند، پرسنل بهداشتی و درمانی، ساکنین و کارکنان آسایشگاه و رفتگران بیشتر در معرض خطر بیماری آنفلوآنزا هستند.
مختاری مواردی را برای پیشگیری از ابتلا به آنفلوانزا به مردم یادآور شد و اظهار داشت:
شستشوی مداوم و مکرر دستها (ترجیحاً با آب و صابون و به طریقه صحیح) از نکاتی است که بر آن تاکید شده است.
نوشیدن آب و مایعات کافی و استراحت کردن، استفاده از داروهای ضد ویروسی در صورتی که سیستم ایمنی آسیب پذیری داشته باشید و البته بنا به تشخیص و تجویز پزشک!
عدم استفاده خودسرانه داروهای آنتی بیوتیک؛ این داروها بر روی سرماخوردگی و آنفلوانزا و بیماریهای ویروسی تاثیری ندارند و پرهیز و عدم حضور در اماکن عمومی و تجمعات از جمله مواردی است که برای پیشگیری از ابتلا به آنفلوانزا بر آنها تاکید کرده است.
او اظهار داشت: از تماس نزدیک با افرادی که بیمار هستند خودداری کنید. زمانی که بیمار هستید، فاصله خود را از دیگران حفظ کنید تا از بیمار شدن آنها نیز محافظت کنید.
در صورت امکان، هنگامی که بیمار هستید، از رفتن به کار، مدرسه، دانشگاه و ماموریتهای خود اجتناب کنید. این کار به جلوگیری از گسترش بیماری شما به دیگران کمک خواهد کرد.
استراحت در منزل، مصرف مایعات فراوان و استفاده از داروهای ضد ویروس و مسکن با تجویز پزشک از راههای درمان بیماریست.