به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، نرگس حسینی، رئیس اداره طیور دامپزشکی استان یزد گفت: با کاهش دما احتمال شیوع بیماریهای ویروسی طیور به شدت بالا رفته و با توجه به ماندگاری بیشتر ویروس، احتمال انتقال آن از نقطهای به نقطه دیگر افزایش مییابد.
او بر رعایت اصول امنیت زیستی در واحدهای مرغداری استان تاکید کرد و افزود: فعالان صنعت طیور در یزد اصول امنیت زیستی و پشیگیری از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را جدی بگیرند.
حسینی رعایت مسائل قرنطینهای و امنیت زیستی از سوی مرغداران در کنترل و پیشگیری از بیماری را مهم برشمرد و گفت: بیماری آنفلوآنزا یک بیماری ویروسی بسیار مسری است که طیف وسیعی از پرندگان و انسانها را را درگیر می نماید و با تهدید سلامت جامعه، منجر به بروز خسارتهای اقتصادی فراوان میشود.
او ادامه داد: آنفلوانزای فوق حاد پرندگان با علائمی همچون افزایش تلفات، بی حالی شدید، پژمردگی و دور هم جمع شدن گله، سیاه شدن و خونریزی تاج، ریش و ساق پا همراه است.
افت ناگهانی و شدید تولید تخم مرغ روزانه، علائم تنفسی حاد و کاهش شدید مصرف دان خود را نشان میدهد و میتواند از راههای مختلف، مزارع پرورش طیور گوشتی و تخم گذار را آلوده نماید.
رئیس اداره طیور دامپزشکی استان یزد گفت: ضروری است؛ مرغداران با خودداری از پنهان کردن شیوع بیماری در واحد پرورشی خود و اعلام فوری موضوع به شبکه دامپزشکی شهرستان مربوطه یا سامانه ۱۵۱۲ اداره کل دامپزشکی، از انتشار بیماری در استان و ایجاد خسارات اقتصادی فراوان جلوگیری نمایند.
حسینی کنترل ورودی مرغداری و انجام شستوشو و ضدعفونی افراد یا وسایلی که وارد مزرعه میشوند، را ضروری خواند و رعایت بهداشت و نظافت افراد شاغل در محیط مرغداری و کنترل ورود و خروج تمام جانداران و اشیاء به داخل و خارج مرغداری در کنار تغذیه مناسب، تأمین هوای سالم و کافی و استفاده به موقع از واکسنها را از عوامل تأثیرگذار در پیشگیری از بیماری عنوان کرد.
رئیس اداره طیور دامپزشکی استان یزد با اشاره به اینکه تاکنون موردی از شیوع بیماری آنفلوآنزا فوق حاد پرندگان در مرغداریهای صنعتی و محلی استان مشاهده نشده است، فعالان صنعت طیور را به رعایت جدی اصول امنیت زیستی و پیشگیری از بیماری دعوت کرد؛ تا علاوه برگذراندن پاییز و زمستان آرام از ایجاد خسارتهای اقتصادی و تهدید سلامت جامعه جلوگیری شود.
انتهای پیام/ع