علی اکبر تاج فیروزه کارشناس مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت استان یزد در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد گفت: براساس گزارشات سازمان جهانی بهداشت، از میان هزار و ۷۰۹ عامل بیماری زا ۸۳۲ عامل (۴۹%) از حیوانات به انسان منتقل میشوند که عوامل ایجاد کننده این بیماریها باکتری، ویروس، انگل، قارچ و بسیار متنوع هستند.
تاج فیروزه افزود: بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان از هر دو جنبه اقتصادی و بهداشت عمومی از اهمیت ویژهای برخوردارند.
کارشناس مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت استان یزد ادامه داد: طی ۳۰ سال اخیر بسیاری از بیماریهای عفونی جدید شایع شده که بخش وسیعی از آنها زئونوز میباشند و تعدادی از این بیماریها برای اولین بار ظاهر شده، درحالی که بسیاری از آنها پس از دورههای خاموشی بار دیگر تظاهر یافته اند.
وی اظهارداشت: برخی از این بیماری های زئونوز از قبیل؛ هاری، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، طاعون و ... بدلیل بروز همه گیر و احتمال مرگ و میر در انسان موجب رعب و وحشت میشوند.
کارشناس مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت یزد اضافه کرد: سالک، تب مالت، سیاه زخم، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، سارس، طاعون، آنفولانزای پرندگان و ... بیماریهایی هستند که بطور طبیعی بین حیوانات و انسان منتقل میشوند.
وی همچنین با بیان اینکه خوشبختانه موارد مرگ هاری انسانی از سال ۸۶ صفر بوده است خاطرنشان کرد: در سالهای ۹۵، ۹۶ و ۹۷ به ترتیب ۱۸۳۷، ۲۴۰۴ و ۳۰۳۹ مورد حیوان گزیدگی در یزد اتفاق افتاده است که در اسرع وقت اقدامات درمانی و پیشگیری انجام شده است.
شایان بذکر است که ۱۵ تا ۲۱ تیرماه بعنوان هفته اطلاع رسانی بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان (زئونوز) نامگذاری گردیده است .
انتهای پیام/ غ