علی شکاری معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی گفت: این گونهها شامل آنغوزه شیرین، سریش، کتیرا، استوقودوس، کاسنی، مریم گلی، هوفاریقون (علف چای)، پسته جنگلی، بادام کوهی، بنه، باداشک، ترکه ارغوان، قرقات، سماق، زالزالک، زرشک وحشی، ریواس، کلپوره، زیره کوهی، موسیر، ژوفا، ترنجبین، آویشن، شاتره، شکر تیغال، آشنیان، گل گندم است که هم اکنون عمدتا به صورت سنتی و محدود و به منظور مصارف خانگی به وسیله مردم محلی برداشت میشود.
او درباره اهمیت حفظ، توسعه و بهره برداری اصولی از گیاهان دارویی مرتعی افزود: شناسایی نقشه حیاتی این گیاهان در پیشبرد اهداف ملی، منطقهای و بعضا جهانی برای ارتقای سلامت مردم و خودکفایی دارویی، ایجاد اشتغال و نهایتا توسعه اقتصادی بر کسی پوشیده نیست.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی ادامه داد: استفاده مردم از گیاهان دارویی به دلیل تاثیر آن، نداشتن عوارض جانبی و همچنین سازگار بودن با محیط زیست روز به روز در حال افزایش است به همین دلیل، حفظ و حراست از این رویشگاههای طبیعی اهمیت دارد.
شکاری با اشاره به ویژگیهای گیاهان دارویی بیان کرد: با مدیریت و برنامه ریزی مناسب و به دلیل استمرار و تداوم تولید طبیعی این گیاهان میتوان با بهره برداری صحیح و اصولی از عرصههای منابع طبیعی استان، منافع سرشاری را نصیب مردم سخت کوش این منطقه کرد