مصیب شهبازی رئیس بنیاد مسکن سرپلذهاب گفت : در زلزله آبانماه ۱۳۹۶ بیش از ۹ هزار و ۳۰۰ واحد شهری تخریبی و ۱۲ هزار و ۴۰۰ واحد تعمیری آسیب دید که با اعتباری بالغ بر یک هزار و ۸۰ میلیارد تومان تسهیلات و مبلغ ۲۵۰ میلیارد تومان بلاعوض برای بازسازی این واحدها پرداخت شد.
وی افزود: در بخش روستایی ۵ هزار و ۶۰۰ واحد احداثی و ۴ هزار و ۳۵۰ واحد تعمیری وجود داشت که تمام این واحدها با استفاده از اعتبارات عمرانی زلزله بازسازی شدهاند.
رئیس بنیاد مسکن سرپلذهاب با اشاره به مزایای اجتماعی زلزله برای شهرستان، خاطرنشان کرد: مهاجرت معکوس مردم به روستاها، تقویت حس انسان دوستی، نوع دوستی و ایثار و کمک به مردم و تجلی همت و مقاومت مردم زلزلهزده از مهمترین مواردی بود که در زلزله آبانماه سال ۹۶ وجود داشت.
وی ادامه داد: همت مردم شهرستان در دوران بازسازی زلزله نقش مهمی در آبادانی شهرستان داشت و روند بازسازی شهرستان را تسریع داد.
شهبازی تصریح کرد: میانگین جمعیت روستایی نسبت به جمعیت شهری در کشور ۲۱ درصد است، اما با مهاجرت معکوسی که در دوران بازسازی زلزله در سرپل ذهاب اتفاق افتاد نسبت جمعیت شهری و روستایی شهرستان را تقریبا برابر کرده است.
وی با بیان اینکه از محل اعتبارات بازسازی زلزله در ساخت و ترمیم زیرساختهای شهرستان نیز استفاده شد، ادامه داد: یکی از زیرساختهای شهرستان دیوار حائل رودخانه شهر بود که از سال ۹۶ بهمدت دو سال بیش از یازده فقره ساخته شده و هم اکنون در شهرستان دیوار حائل ساخته نشده وجود ندارد.
شهبازی خاطرنشان کرد: برخی از صاحبین واحدهای مسکونی به دلیل نبود دریافت مجوز حقوقی ساخت موفق به دریافت تسهیلات بازسازی زلزله و بازسازی واحد مسکونی خود نشده و هم اکنون منتظر پرداخت تسهیلات از محل اعتبارات طرح مسکن ملی هستند تا بتوانند واحد مسکونی خود را بازسازی کنند .