مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: استان لرستان با تولید بیش از ۵۲۱ هزار تن چغندرقند توانست رتبه پنجم کشور را به خود اختصاص داد.

جواد طهماسبی مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی لرستان اظهار داشت: امسال بیش از ۸۶۰۰ هکتار از اراضی استان لرستان به کشت محصول استراتژیک چغندرقند اختصاص یافت.

او با بیان اینکه شهرستان‌های سلسله، ازنا، خرم آباد، دورود، الیگودرز و بروجرد به ترتیب بیشترین سطح زیر کشت این محصول را داشتند، افزود: در شهرستان سلسله ۳۰۱۶ هکتار از اراضی این شهرستان به کشت محصول چغندرقند و در ازنا ۲۲۴۰ هکتار، در خرم آباد ۱۰۰۵ هکتار، در دورود ۲۰۰ هکتار، در الیگودرز ۶۱۶ هکتارو در بروجرد نیز ۶۸۸ هکتار از اراضی به کشت این محصول اختصاص یافتند.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی لرستان عمده‌ترین مشکل در زراعت این محصول را مصرف بالای آب دانست و عنوان کرد: یکی از مشکلاتی که اغلب اوقات کشاورزان با آن مواجه می‌شوند این است که اضافه بر ظرفیت کارخانجات کشت می‌کنند که، چون قراردادی در اینخصوص با کارخانجات بسته نشده و کشت آزاد داشته اند، محصول مازاد با مشکل در خرید مواجه می‌شود.

طهماسبی همزمانی برداشت در کل استان و ناکافی بودن ظرفیت حمل و نقل جهت ارسال محصول به کارخانجات را از دیگر مشکلات کشاورزان چغندرکار لرستان دانست و گفت: در حال حاضر تنها یک کارخانه قند در استان لرستان وجود دارد و محصول برداشت شده به کارخانجت قند لرستان، بروجرد، چهارمحال، اصفهان، شهرکرد، همدان و شوش ارسال می‌شود که از این میزان محصول بیش از ۸۳ هزار تن شکر استحصال می‌گردد.

او  با اشاره به توجیه اقتصادی داشتن کشت چغندرقند، عنوان کرد: با هدف افزایش تولید در واحد سطح و افزایش عیار چغندرقند به کشاورزان پیشرو و علاقه‌مند آموزش‌های لازم ارائه شده و طی قرارداد دوجانبه بین کشاورزان و کارخانه قند، بذر و سایر نهاده‌ها در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد و در زمان برداشت چغندر تحویل کارخانه قند خواهد شد.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.