امروز سه شنبه (۱۰ عقرب) شماری از شهروندان غرب کابل از نبود آب آشامیدنی شکایت کرده و گفتند: باید برای شهروندان آب آشامیدنی فراهم کند.
در همین حال اختر محمد نصرت، سخنگوی وزارت انرژی و آب طالبان گفت: برای مدیریت درست آب های شهر کابل برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت از سوی وزارت انرژی و آب گرفته شده که برنامه اول این وزارت جلوگیری از هدر رفتن آب باران است که به این منظور ساخت و تکمیل ساختن بندها را پیگیری خواهیم کرد.
نصرت با بیان این که برای تغذیه آب های زیر زمینی برنامه دارند که چاه های جذبی حفر کنند افزود: برنامه دیگر وزارت انرژی و آب مبتنی بر کارهای فرهنگی و آموزشی برای شهروندان به خاطر جلوگیری مصرف بی رویه از آب های آشامیدنی است.
سخنگوی وزارت انرژی و آب طالبان برنامه های بعدی دیگر این وزارت را کنترل ارزیابی شرکت های خصوصی آب رسانی و گسترش بند آب شاه و عروس برای آب رسانی بهتر به شهروندان کابل عنوان کرد.
نصرت بیان داشت که نبود بودجه برای تکمیل پروژه های آب رسانی یک موضوع اساسی و بشردوستانه است که از سازمان ها و کشور های دیگر می خواهیم برای تکمیل این پروژه ها با امارت اسلامی همکاری کنند.
نصرت افزود: با شرکت های سکتور خصوصی گفتگوی وزارت انرژی و آب جریان دارد که در فعالیت هایشان از مصرف بی رویه آب جلوگیری کنند.
از سویی هم دکتر علی اقبال، آگاه امور شهری و محیط زیست گفت: متاسفانه در طول ۲۰ سال گذشته پلان درازمدت برای حل مشکل آب در شهر کابل روی دست گرفته نشد، گرچه کار بندهای کوچک آغاز شده بود؛ ولی تا هنوز به بهره برداری سپرده نشده است.
اقبال اظهار داشت در اکثر مناطق شهر کابل حفر چاه های خودسر در منازل انجام شده که این امر هم برای مسایل زیست محیطی مشکل ساز شده و هم سبب آن گردیده تا آب های زیر زمینی خشک شود.
این آگاه مسایل محیط زیست افزود: با خشک شدن چاه های زیر زمینی آب آشامیدنی در اکثر مناطق شهر کابل پیدا نمی شود و بعضی از شرکت های خصوصی آب رسانی برای حل مشکل موقتی چاه های بیشتر حفر می کنند که این سبب افزایش مشکل می گردد.
اقبال راه حل مشکل نبود آب آشامیدنی در شهر کابل را مدیریت درست دریا ها در چهار اطراف شهر دانسته و گفت: با ایجاد شبکه سازی درست آب دریا ها کمبود منابع آبی مدیریت می شود.