![ترامپ: معامله با ایران و چین ممکن است](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/23/20339192_610.jpg)
راحله جاتن معاون توانبخشی بهزیستی استان قزوین گفت: ناروایی طبیعی در کودکان زیر پنج سال بیشتر به علت نارسایی و ناکامل بودن رشد سیستم عصبی و عضلانی مهارتهای گفتاری مورد نیاز آنان اتفاق میافتد که متاسفانه در بسیاری از مواقع با عارضه لکنت زبان اشتباه گرفته میشود.
وی با بیان اینکه بیشتر کودکان در این سنین از مشکل خود مطلع نبوده و مبتلا به هیچگونه ترس، تقلا و استرس هم نمیباشند، اظهار داشت: عمدهترین ویژگی گفتاری کودکان مبتلا به ناروایی طبیعی، پدیده تکرار است به طوری که این تکرار فقط در سطح کلمه یا بخشهایی از کلمه یا عبارت اتفاق میافتد.
به گفته جاتن، ناروایی طبیعی در پسرها نسبت به دخترها شایعتر بوده و میزان و نوع آن نیز ممکن است هر روز نسبت به روز دیگر و همچنین در طول موقعیتهای مختلف گفتاری، متفاوت و متغیر باشد.
این مسوول، لکنت زبان را یک اختلال گفتاری دانست و تصریح کرد: این مساله به طور معمول با قفل، تکرار و مکثهای نابجا در ریتم سرعت و آهنگ گفتار اختلال ایجاد میکند و به سه دسته ناروایی طبیعی، خفیف تا متوسط و یا لکنت شدید تقسیم میشود.
وی ادامه داد: در ناروایی طبیعی، کودکان کوچکتر ممکن است مهارتهای زبانی و گفتاری آنها به حد کافی رشد نکرده باشد و علایم مشابه بروز کند، اما در لکنت خفیف تا متوسط علایم لکنت بروز کرده و سن مبتلایان بالای ۶ سال بوده و کلمات را نیز به سختی ادا میکنند.
جاتن خاطرنشان کرد: همچنین در لکنت شدید، لکنت روی سبک زندگی فرد، اعتماد به نفس و تعاملات فرد تاثیر میگذارد که برای درمان میتوان از گفتار درمانی و یا از روشهای تسهیل گفتار یا ابزارهای الکترونیک نیز استفاده کرد.
وی یاد آور شد: در حال حاضر درمان قطعی که برای لکنت زبان وجود دارد در اکثر موارد اگر روند درمان پیگیری شود میتوان شدت آن را کاهش داده و مشکل شخص را به حداقل رساند.
این مسوول توانبخشی به خانوادههایی که فرزندشان دارای لکنت زبان است، توصیه کرد تا از تحقیر و سرزنش کودک خود به طور جدی خودداری کنند و افزود: والدین همچنین سعی نکنند وسط حرف کودک بپرند و یا حرف کودک را تمام کنند و از سریع صحبت کردن کودکان خودداری کرده و کودک را تشویق کنند به آرامی صحبت کند.
معاون توانبخشی بهزیستی استان قزوین، بهترین درمان لکنت زبان را گفتار درمانی دانست و یادآور شد: برای بهبود این مساله هیچ درمان سریع و معجزه آسایی وجود ندارد و افراد، نیازمند زمان و تلاش بیشتر هستند.