کریستین کوهن، دکترا، دانشیار روماتولوژی، تیمی از محققان از بخش روماتولوژی را در این مطالعه رهبری کرد که در ژورنال Science Translational Medicine منتشر شده است.
محققان میگویند: ما میتوانیم افرادی را که در معرض خطر ابتلا به RA هستند بر اساس نشانگرهای سرولوژیک شناسایی کنیم و این نشانگرها میتوانند در خون وجود داشته باشند.
کوهن میگوید: سالها قبل از تشخیص، زمانی که آنها به آن آنتیبادیها نگاه کردند، یکی از باکتریها کلاس نرمال آنتیبادی است که ما معمولاً در گردش میبینیم، مشاهده شد.اما دیگری آنتیبادی است که معمولاً با مخاط خود مرتبط میکنیم، چه مخاط دهان، مخاط روده یا مخاط ریه باشد.
تعجب آور بود، به همین دلیل بررسی کردیم که"آیا ممکن است چیزی در محل سد مخاطی وجود داشته باشد که باعث ایجاد RA باشد؟ "
با همین نگاه کشف یک باکتری جدید توسط محققان، با کمک گروهی به سرپرستی بیل رابینسون در دانشگاه استنفورد رخ داد.
آنتی بادیهای ایجاد شده توسط سلولهای ایمنی از افرادی که نشانگرهای خونشان نشان میداد و در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند را گرفتند و آنها را با باکتری کشف شده، مخلوط کردند.
مدفوع افراد در معرض خطر برای یافتن باکتریهایی که توسط آنتی بادیها برچسب گذاری شده اند هم نمونه گیری شد.
برای آزمایش بیشتر فرضیه، محققان از مدلهای حیوانی برای میزبانی باکتریهای تازه کشف شده استفاده کردند.
این آزمایشها نشان داد، باکتریها باعث میشوند مدلهای حیوانی نشانگرهای خونی افراد در معرض خطر ابتلا به RA را ایجاد کنند.
برخی از مدلها توسعه RA تمام عیار را نیز نشان دادند.
کوهن میگوید: همکاران ما به رهبری دکتر ادی جیمز و جین باکنر از مؤسسه تحقیقاتی بنارویا تأیید کردند که سلولهای T در خون افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید به این باکتریها پاسخ میدهند، اما افرادی که سالم هستند به این باکتریها پاسخ نمیدهند.
از طریق مطالعات در انسان و مدلهای حیوانی، ما توانستیم این باکتریها را به عنوان المان مرتبط با خطر ابتلا به آرتریت روماتوئید شناسایی کنیم. آنها باعث ایجاد یک بیماری مشابه RA در مدلهای حیوانی میشوند و در انسان، ما میتوانیم نشان دهیم که این باکتری به نظر میرسد پاسخهای ایمنی خاص به RA را تحریک میکند.
منبع: سایت مدیکال اکسپرس