برداشت پسته خندان از باغ های مشهد روزهای پایانی خود را سپری می‌کند.

امیر عباس وجدانی مسئول باغبانی جهاد کشاورزی شهرستان مشهد اظهار کرد: عملیات برداشت محصول پسته از سطح ۳۵۷۵ هکتار از باغات این شهرستان پایان یافت.

وی بیان کرد: در راستای اصلاح ونوسازی، بهبود عملکرد، مدیریت مصرف سموم وکود‌های شیمیایی، اصلاح سیستم آبیاری، انجام عملیات گرده افشانی مصنوعی توسط باغداران فعال، اجرای کلاس‌های آموزشی پسته در سطح شهرستان، اجرای عملیات سرشاخه کاری و اجرای عملیات نصب فرمون و کارت زرد و استفاده از سرکه و آبشویی در مبارزه با پسیل به منظور کنترل آفات از مهترین اقدامات موثری است که انجام گرفته است.

مسئول باغبانی جهاد کشاورزی شهرستان مشهد اذعان داشت: مهمترین مرحله پس از عمل آوری محصول پسته، برداشت به موقع محصول است. زمان، فاکتور بسیار مهم و موثری در این مرحله بوده و مانع از ایجاد و گسترش محصولات بی کیفیت و نامرغوب در بازار مصرف خواهد شد.

وجدانی تصریح کرد: به طور کلی زمانی که ۷۰ تا۸۰ درصد پوست روی پسته به راحتی از آن جدا شود عملیات برداشت محصول آغازمی شود و پسته تولید شده بوسیله کارگر و با دست از درخت چیده شده و پس از جمع آوری جهت فرآوری به واحد‌های ضبط پسته ارسال می‌گردد.

وی افزود: با توجه به افزایش حجم تولید پسته و نیاز به فرآوری حجم زیاد پسته‌تر در مدت زمان محدود برداشت، در ترمینال ضبط پسته پوست گیری، خشک کردن و جداسازی پسته به وسیله ماشین آلات انجام می‌گیرد.

مسئول باغبانی جهاد کشاورزی شهرستان مشهد اظهار کرد: در سالجاری یک ترمینال ضبط پسته مجوز دار با ظرفیت تولید ۵تن در هر ساعت در فصل برداشت درشهرستان مشهد در حال فعالیت می‌باشداین واحد ضبط ترمینال برای ۱۰ نفراشتغالزایی نموده است.

وجدانی از جمله کشت‌های کم آب طلب در شهرستان مشهد را ترویج باغات اصولی پسته و کشت گیاهان دارویی عنوان نمود و گفت: مهمترین ارقام پسته شهرستان مشهد فندقی، اوحدی، احمد آقایی، اکبری، کله قوچی و بادام سفیدی است و میزان ۱۴۰۰ تن پسته خشک در شهرستان با میانگین عملکرد ۱۱۶۰ کیلوگرم در هکتارپسته خشک از باغات پسته برداشت شد.

وی ادامه داد: این محصول اقتصادی توانسته است در مرحله برداشت در هر هکتار ۱ نفر ثابت و ۱۵ نفر فصلی را در این منطقه مشغول به کار کند.

 

 
منبع:فارس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.