استاندار کرمانشاه با انتقاد از وضعیت نابسامان مجموعه غار قوری قلعه، متولی این مجموعه یعنی شرکت توسعه گردشگری را عامل اصلی مشکلات آن معرفی کرد و گفت : این شرکت را از کرمانشاه جمع می‌کنم.

بهمن امیری مقدم استاندار کرمانشاه با انتقاد تند از عملکرد شرکت توسعه گردشگری به عنوان متولی مجموعه تفریحی غار قوری قلعه، گفت : چند روز پیش به صورت سر زده از مجموعه غار قوری قلعه بازدیدی داشتم که با یک نابسامانی ناراحت کننده در آنجا مواجه شدم.

وی تصریح کرد: متاسفانه شرکت توسعه گردشگری در حفظ و نگهداری این مجموعه کاری نکرده و از سال ۱۳۷۱ که این مجموعه به بهره برداری رسیده تاکنون هیچ استفاده‌ای از این ظرفیت برای استان نشده است.

استاندار کرمانشاه ادامه داد: تاکنون حدود ۳۵۰۰ متر از این غار آبی کشف شده و تالار‌ها و بخش‌های مختلفی دارد، اما طی سال‌های گذشته فقط زمینه بازدید ۵۰۰ متر از آن برای بازدید گردشگران فراهم شده است.

وی به نبود زیرساخت‌های گردشگری، نامناسب بودن بهداشت این مجموعه، نوع بلیط فروشی، نورپردازی، محیط به هم ریخته و بی سامانی غرفه‌ها و آلونک‌های غیرمجاز اطراف این غار اشاره کرد و افزود: شرکت توسعه گردشگری هیچ خیری برای استان نداشته و نه تنها در بحث حفظ و نگهداری از مجموعه خوب عمل نکرده، بلکه درآمد‌های آن هم به استان نمی‌رسد، بنابراین باید شرکت را از استان جمع کرد.

امیری مقدم به بازدید حدود ۱۰۰ هزار گردشگر از این مجموعه اشاره کرد و گفت: این ظرفیت گردشگری به‌خوبی معرفی نشده، وگرنه این تعداد می‌تواند سالیانه تا حدود یک میلیون نفر بازدید کننده هم افزایش پیدا کند.

وی با بیان اینکه بسیاری از بنا‌های تاریخی و جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه مانند پل کهنه و بنای شیخ تونی، تاق بستان، آناهیتا و بیستون هم شرایطی مشابه قوری قلعه دارند، گفت: تمام مسئولین میراث فرهنگی استان در گذشته که شرایط این جاذبه‌های گردشگری را به این روز آورده اند، باید در قیامت پاسخگو باشند، چراکه به مردم استان خود ظلم کرده اند.

استاندار کرمانشاه اضافه کرد: در شهر ماهیدشت یک کاروانسرای تاریخی داریم که به لانه کبوتر‌ها تبدیل شده است.

وی ادامه داد: سراب نیلوفر هم که یکی از تفرجگاه‌های مردم کرمانشاه بود، فضایی تاسف بار پیدا کرده، چراکه مدیرانی که مشکل کنونی سراب نیلوفر در حوزه کاری‌شان قرار دارد، کار خود را به درستی انجام نداده اند.

امیری مقدم با تاکید براینکه می‌توان با همکاری همه دستگاه‌های ذیربط جاذبه‌های مهم گردشگری کرمانشاه را از شرایط کنونی رهایی بخشید، گفت: همانطور که در مسئله اربعین با همکاری هم توانستیم اقدامات موثری انجام دهیم و رفاه، آرامش و کمک به اقتصاد و معیشت را برای مردم به همراه بیاوریم، در این رابطه هم می‌توان کار‌های مثبت و بزرگی انجام داد.

وی با بیان اینکه همه مدیران باید برای رفع مشکلات گردشگری استان پای کار باشند، گفت: در شمال کشور و در دل بافت جنگلی تله کابین احداث می‌کنند و مشکلی ایجاد نمی‌شود، اما در کرمانشاه برای این پروژه هزار و یک مشکل درست می‌شود.

استاندار کرمانشاه با تاکید بر لزوم ایجاد بستر‌های رونق گردشگری در استان اظهار کرد: در این رابطه اول باید گردشگری را در داخل استان رونق دهیم، بگونه‌ای که کرمانشاه شناسی را به دل مدارس و دانشگاه‌ها ببریم و از طرفی شرایط را به‌شکلی فراهم کنیم مردم هر منطقه از سایر مناطق گردشگری استان بازدید کنند.

وی اضافه کرد: در این راستا در گام اول تور‌های گردشگری را برای دانش آموزان در استان رایگان برگزار می‌کنیم و درگام بعدی هم این کار را برای دانشجویان انجام خواهیم داد، بویژه دانشجویانی که غیربومی هستند و آشنایی چندانی با کرمانشاه ندارند.

امیری مقدم بر لزوم توجه به رویدادسازی‌ها در استان تاکید کرد و افزود: انار در پاوه، سیب در گهواره، انجیر در دالاهو، لیمو در قصرشیرین و... ظرفیت‌هایی هستند که می‌توانیم روی آن‌ها رویداد سازی کنیم.

وی سخنانش گفت: دبیرخانه ستاد سفر در استان باید دائمی باشد و کمیته‌های زیرمجموعه آن هم هر ماه یک جلسه باید برگزار کنند.

استاندار کرمانشاه تصریح کرد: برای رونق بخشیدن به سفر و گردشگری و حفظ میراث فرهنگی در استان باید از تجربه سایر کشور‌های موفق هم استفاده کنیم.

وی بر لزوم بررسی و ارزیابی عملکرد واحد‌های میراث فرهنگی در سطح شهرستان‌ها هم تاکید کرد و گفت: شهرداری‌ها موظف هستند در کنار میراث فرهنگی شهر خودشان را خوب معرفی کنند.

امیری مقدم با بیان اینکه دستگاه‌های ذیربط باید میراث فرهنگی را در حفظ و نگهداری از بنا‌های تاریخی همراهی کنند، یادآورشد: بنا‌های تاریخی مشکلات زیادی دارد که باید با مشارکت شهرداری ها، فرمانداری‌ها و ... به آن‌ها رسیدگی کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.