حبیب ایلبیگی، معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی درباره هدف برگزاری رویداد «مهر سینمای ایران» گفت: بعد از اتمام اولین دوره سفرهای استانی رئیس سازمان سینمایی با هدف تمرکززدایی فرهنگی از پایتخت و گسترش آن به اقصی نقاط کشور، برگزاری رویداد «مهر سینمای ایران» یکی از تصمیمهای سازمان سینمایی در این راستا بود. بعد از انقلاب اسلامی، سینما در کشور ایران به هنری فراگیر تبدیل شد و بسیاری از هنرمندان در سراسر ایران شروع به ساخت آثار کوتاه، مستند و بلند کردند. پس با رویکرد برقراری عدالت فرهنگی، گسترش و توسعه هنر سینما در تمامی نقاط ایران و امیدآفرینی رویداد «مهر سینمای ایران» شروع به کار کرد. هدفما این است که با تمرکززدایی از پایتخت و فراهم آوردن بستر و زیرساخت لازم در دیگر استانها بیش از پیش فضایی برای آموزش، هدایت و فعالیتهای دیگر هنرمندان کشور فراهم آوریم.
او درباره امیدبخشی این رویداد ادامه داد: به اعتقاد من برگزاری رویداد «مهر سینمای ایران» و تجلیل از هنرمندان و نشاط را در میان هنرمندان جامعه افزایش میدهد. ضمن این که به هنگام نمایش یک فیلم سینمایی اغلب کار بازیگران و عوامل فیلم است که دیده میشود و زحمات دیگر افراد دستاندرکار همچون سینماداران، پخشکنندهها و استودیوها از چشم مخاطب پنهان میماند. به همین دلیل در این رویداد ما به سراغ این افراد رفته و از آنان بابت زحماتی که جهت توسعه فرهنگی کشور میکشند، قدردانی و تجلیل میکنیم.
لزوم هماندیشی و پایش برای برگزاری بهتر رویداد در ادوار آینده
معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی درباره دورنمای این رویداد ملی گفت: باید بگویم که اولین دوره این رویداد در حال برگزاری است و در تمامی استانها از حداکثر توان برای برگزاری هرچه بهتر آن استفاده شده است، اما بدون شک هدف ما این است که باهماندیشی و پایش در ادوار آینده این رویداد را هرچه پررونقتر و موفقتر برگزار کنیم. زیرا بعد از برگزاری دوره اول ما میتوانیم امکان ارزیابی داشته و ببینیم رویدادی که در عمل برگزار شد چهقدر منطبق بر افکار و اهداف اولیه بود و به پایش آن فکر کرد.
جای خالی مهر سینمای ایران بین رویدادهای سینمایی احساس میشد
وی افزود: فکر میکنم جای این رویداد در میان دیگر رویدادها و جشنوارههای سینمایی خالی بود و باور دارم با تداوم برگزاری «مهر سینمای ایران» اتفاقات خوبی در مسیر رشد، ترقی و سینمای ایران رخ خواهد داد.
ایلبیگی درباره دیگر برنامههای سازمان سینمایی برای تمرکززدایی فرهنگی از پایتخت بیان کرد: باید بگویم که «مهر سینمای ایران» تنها پیوستی از برنامههای بزرگتر سازمان سینمایی که با همپوشانی دیگر برنامهها به شکوفایی هرچه بیشتر هنر سینما در تمامی نقاط کشور کمک میکند. در کنار این رویداد برنامههای دیگری همچون سرزدن مدیران و مسئولان سازمان سینمایی و شنیدن نظرات، انتقادات و پیشنهادات هنرمندان و سینماداران شهرستانی و تجهیز هرچه بیشتر دفاتر انجمن سینمای جوان در مراکز استانها وسالنسازی در دستور کار قرار گرفت. حاصل گفتگوها با عوامل و مسئولان تبدیل به تعیین بودجهای مشخص و تفاهم با استانداران ومدیران کل شد تا در مسیر توسعه زیرساختهای سینمای ایران ریل گذاری کنیم.
بعضی از هنرمندان از سوی دشمن برای تشویق مردم به حضور در خیابان تحریک شدند
او در پاسخ به علت برگزاری این رویداد در زمان ناآرامیهای اخیر گفت: دشمنان و بدخواهان نظام جمهوری اسلامی و تمامی کسانی که از درخشیدن سینمای ایران در عرصههای جهانی ناراحت و عصبانی بودند تلاش کردند تا به سینمای خوب ما خدشه وارد کرده و راه پیشرفت را بر آن ببندند. کما این که در این ماجرا شاهد تحریک هنرمندان خوب سرزمینمان از سوی دشمن برای عدم همکاری و تشویق به حضور مردم در خیابانها بودیم که البته بسیاری از آنها صرفا برای همدردی با خانوادهای که دختر خود را از دست دادهاند وارد این جریان شدند. اما باید بدانیم نمیتوان کارها را تعطیل کرد و سینمای ایران که همواره یکی از ارکان پیشرو در معرفی کشور به دنیا بوده است به مسیر خود ادامه خواهد داد. تعداد هنرمندان آگاه ایرانی بسیار زیاد است و آگاهیرسانی و دادن اطلاعات درست نسبت به چگونگی رخداد جریانها کمک میکند تا هنرمندان ما تحلیل دقیق تری نسبت به مسائل اجتماعی داشته باشند. این مهم هماکنون در حال انجام است و باید بدانیم آرامش داشتن نکتهای است که میتواند به تولید و چرخه سینمای ما کمک کند.