غلامحسین ساربان گفت: براین اعتقاد داریم که کشاورزان خود باید با تنظیم ورود محصول برداشتی به بازار، اقدام به مدیریت دسترنج خود کرده و از وارد کردن کلی محصول خود در حجم بالا به بازار خودداری کنند.
وی ادامه داد: به عنوان مثال، کشاورزی که مجموعا ۱۰ کیلوگرم برداشت زعفران دارد باید به تدریج تا عید و بعد از آن اقدام به وارد کردن محصول خود به بازار کند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خراسان رضوی اظهارکرد: از مجموع ۱۲۱ هزار هکتار سطح زیر کشت زعفران در کشور، میزان ۹۱ هزار هکتار در حدود ۷۶ درصد متعلق به این استان است.
وی با بیان اینکه امسال در تمامی شهرستانهای استان زعفران کشت شده است، افزود: طبق حالت عادی در خراسان رضوی بین ۳۰۰ تا ۳۲۰ تن برداشت محصول داریم که امیدواریم امسال شاهد برداشت مطلوبتر نسبت به سال گذشته باشیم.
ساربان تصریح کرد: سال گذشته از این سطح زیر کشت با ۵۰ درصد کاهش به میزان ۱۵۰ تن محصول زعفران در استان تولید شد که بسیار فاجعه آمیز بود اما امسال امیدواریم با توجه به وضعیت اقلیمی بهتر نسبت به پارسال شاهد برداشت در حد مطلوب باشیم.
وی گفت: هر هکتار سطح زیر کشت محصول زعفران برای ۲۲۰ نفر شغل ایجاد میکند و به این ترتیب طبق بررسی ها در خراسان رضوی رضوی ۱۱۹ هزار خانوار از محل این محصول ارتزاق میکنند.
بیش از یک هفته از آغاز برداشت محصول زعفران در خراسان رضوی گذشته است؛ در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد زعفران تولیدی کشور در این استان و مهد تولید این محصول در شهرستان تربت حیدریه است.