مدرس حوزه و دانشگاه گفت: در اصول مختلفی از قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به جایگاه زنان توجه شده است و زنان در صحنه‌های مختلف ایفای نقش کرده اند.

روستا مدرس حوزه و دانشگاه در راهپیمایی و اجتماع بزرگ بانوان در بیرجند گفت: دین اسلام بهترین آزادی‌ها و زمینه رشد سالم را برای زنان فراهم کرده است که باید به‌درستی معرفی شوند.

او افزود: در تاریخ ایران شاهد حضور جسورانه و گسترده زنان در عرصه‌های مختلف هستیم و صبح روز ۱۵ خرداد سال ۴۲ که امام خمینی (ره) دستگیر شدند اولین قشری که به خیابان آمدند و اعتراض کردند، بانوان قم بودند.

روستا گفت: در قانون اساسی که زمان مشروطه نوشته شد به‌طور مستقیم به مسئله بانوان اشاره‌ای نشد، اما شاهد هستیم در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران علاوه بر مقدمه در اصل دهم، بیستم و بیست و یکم به حمایت و حقوق زنان پرداخته است.

مدرس حوزه و دانشگاه اظهار کرد: سال ۵۷ که انقلاب اسلامی به پیروزی رسید فقط ۳۵ درصد بانوان کشور باسواد بودند و امروز به ۹۰ درصد رسیده که نشان می‌دهد انقلاب و نظام اسلامی برای بانوان ایرانی جایگاه ویژه‌ای قائل است.

او افزود: سال ۵۵ ۳ هزار و ۵۰۰ پزشک زن در کشور داشتیم که با رشد ۲۰ برابری در سال ۹۵ این تعداد به ۶۰ هزار نفر رسید.

روستا تصریح کرد: در ادیان الهی به غیر اسلام که بررسی می‌کنیم به این نتیجه می‌‎رسیم که مسیحیت ازدواج را مظلوم می‌شمارد و در اروپای قرون وسطی همایشی در سال ۵۸۶ میلادی برپا شد با عنوان اینکه زن انسان است یا نه و به این نتیجه رسیدند که زن انسان است و به واسطه مرد آفریده شده است.


بیشتر بخوانید


مدرس حوزه و دانشگاه گفت: در دوران ظلمانی جاهلیت بود که نور محمدی بر ظلمت جاهلیت پرتو افکند و پیامبر گرامی اسلام (ص) با توجه به آموزه‌های قرآن از مختصات زن در هندسه دین رونمایی کرد؛ لذا وجود زن را در کنار مرد به رسمیت شناختند.

او افزود: در این دوران ارزشمند بیعت مستقل با بانوان و قبول کردن و نقش‌آفرینی زنان در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی رقم خورد.

روستا با اشاره به زنده به گور کردن دختران از سوی عرب جاهلیت عنوان کرد: زنده به گور کردن زنان، عملی مرسوم در بین عرب جاهلی بود که در این بین اسلام ظهور کرد.

این کارشناس دینی گفت: پیامبر گرامی اسلام برای دخترشان حضرت فاطمه زهرا (س) به عنوان کامل‌ترین بانو، تمام قد می‌ایستادند و تعابیری نثار ایشان می‌کنند که برای عرب جاهلی قابل هضم نبود.

او با اشاره به اینکه حضرت فاطمه (س) و فرزند ایشان حضرت زینب (س) در تحول‌آفرینی زنان به‌خوبی نقش ایفا کردند گفت: آن حضرت در دوران کوتاه بعد از رحلت پیامبر احساس وظیفه کرده و به‌خصوص نسبت به تبیین موضوعات اقدام کردند. همچنین حضرت زینب در حادثه کربلا به‌خوبی نقش‌آفرین شد.

روستا گفت: دوران طلایی نسبت به کرامت زن را در صدر اسلام شاهد بودیم، اما بعد از آن جاهلیت مجدد سایه خود را بر سر زنان انداخت و جاهلیت مدرن شکل گرفت.

این کارشناس دینی افزود: اگر عرب جاهلی دختران خود را زنده به گور می‌کرد هم اکنون شاهد گور‌های تزئین شده‌ای هستیم که به دست مردان شهوتران و جاهل برای زنان مهیا شده است.

او گفت: اگر عرب جاهلی با خاک انسانیت یک زن را پنهان می‌کرد، الان شاهد برجسته کردن ُبعد جسمی و غریزه جنسی زنان هستیم که نمی‌گذارد انسانیت زن به نمایش گذاشته شود.

روستا با اشاره به اینکه با پیروزی انقلاب اسلامی در عمل شاهد حضور پرشور بانوان در عرصه‌های مختلف هستیم بیان کرد: عرصه تکامل انسانی، حضور اجتماعی و عرصه خانواده برای حضور زن در جامعه را مقام معظم رهبری به تصویر کشیدند.

مدرس حوزه و دانشگاه گفت: در عرصه تکامل انسانی، زنان ما به ویژه با تقدیم فرزندان خود پای آرمان‌های انقلابی ایستادگی کردند و زنان راه و رسم حسینی زندگی کردن را به فرزندان خود آموخته‌اند.

او اظهار کرد: در عرصه حضور اجتماعی نیز براساس احادیث باید بانوان در راه اهتمام امور مسلیمن قدم بردارند و کاری که امروز شما بانوان بیرجندی انجام دادید.

روستا گفت: درود بر شما بانوان زمان‌شناس، فهیم و بصیر شهر بیرجند و کشور در زمانی که نسبت به کیان نظام و انقلاب، اسلام و امنیت احساس خطر شده، مردانه پا به میدان می‌گذارید و زینبی‌وار فریاد سر می‌دهید که پای نظام و انقلاب ایستاده‌ایم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار