کمبود پرستار در خوزستان سبب اعمال اضافه کاری اجباری برای آن‌ها شده است.

رئیس نظام پرستاری اهواز گفت: کمبود پرستار و اعمال اضافه کاری اجباری یکی از مسائلی است که از سال‌های قبل در خوزستان وجود داشته و همچنان حل نشده است.

علیرضا گچ‌کوبان می‌گوید: موضوع اضافه کاری اجباری در بیمارستان‌های استان در دوران کرونا تشدید شده و سبب افزایش خطا و کاهش کیفیت کار می‌شود، این درحالی است که مبلغ این اضافه کاری‌ها کامل پرداخت نمی‌شود.

او گفت: حدود ۶ ماه است سازمان برنامه و بودجه برای صدور مجوز استخدام پرستار همکاری نمی‌کند و برای رفع مشکل کمبود نیرو پیگیری می‌کنیم، ولی به نتیجه نرسیده ایم و می‌گویند استخدامی نداریم.

به گفته او در حالت استاندارد کشوری، تعداد پرستار به ازای هر تخت، یک و نیم نفر است، اما این عدد در خوزستان ۰.۶۸ نفر است، یعنی در شهر‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی اهواز تعداد پرستار به ازای هر تخت، یک سوم استاندارد کشوری است.

رئیس نظام پرستاری اهواز گفت: در حالت عادی در بخش‌های ویژه، هر پرستار باید ۲ بیمار را پوشش دهد و در حال حاضر در بخش‌های ویژه خوزستان هر پرستار ۴ تا ۵ بیمار و در بخش‌های عادی گاهی هر پرستار ۱۵ تا ۲۰ بیمار را پوشش می‌دهد.

او می‌گوید: در مجتمع‌های عالی سلامت، کیفیت آموزش پایین است و این مساله در ارائه خدمات تاثیر می‌گذارد، زیرا این افراد زمانی که وارد محیط کار می‌شوند، باید از سوی افراد با سابقه آموزش ببینند، بنابراین علاوه بر کمبود شدید نیرو و اضافه کاری اجباری، تربیت پرستار در مجتمع‌های عالی سلامت نیز چالش است.

مهاجرت پرستاران برای بهبود زندگی و درآمد

گچ‌کوبان گفت: مشکل تربیت پرستار در دانشکده‌های پرستاری وجود ندارد و دانشجویان این رشته در حدود ۱۸۰ دانشکده پرستاری تحصیل کرده و فارغ التحصیل می‌شوند، اما آن‌ها را جذب نمی‌کنند، بنابراین در اولین فرصت مهاجرت می‌کنند تا علاوه بر داشتن زندگی بهتر، درآمد بالاتری داشته باشند.

او می‌گوید: آماری از مهاجرت پرستاران خوزستان وجود ندارد و در کشور روزانه ۵ تا ۶ پرستار مهاجرت می‌کنند، این در حالی است که در خوزستان علاوه بر مهاجرت پرستاران به خارج از کشور با مشکل مهاجرت پرستار به استان‌های دیگر مواجه هستیم.

گچ کوبان گفت: نگهداشت پرستار در خوزستان دشوار است و حقوق پرستاری که در اهوز کار می‌کند با پرستاری که در استان دیگری کار می‌کند تفاوتی ندارد، به همین دلیل پرستاران ترجیح می‌دهند در جایی کار کنند که حداقل شرایط زندگی بهتری داشته باشند.

به گفته این مقام مسئول مبلغ بدی آب و هوا به عنوان مناطق جنگی به کارکنان خوزستان حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان است، البته از این ماه این مورد حذف شده است و بدون شک در چنین شرایطی کسی حاضر نیست در خوزستان بماند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار