عوامل خودفروخته دشمن که در ساعات اولیه اغتشاش، حمله به اموال عمومی مردم، غارت برخی فروشگاهها و به آتش کشاندن آنها را در دستور کار داشتند، پا را فراتر گذاشته و به مقدسات مسلمانان و کتاب و کلام الهی حملهور شدند و به کلام الله اهانت کردند.
در این اقدام موهن و غیرانسانی که در اداره تبلیغات اسلامی شهرستان مرزی میرجاوه انجام شد، کتابخانهها به همراه ۵۲ جلد کتاب قرآن که منشاء علم آموزی و روشنی بخش دلها و چراغ هدایت بشر هستند، در آتش سوختند و سایر اموال بیت المال به غارت رفت.
اعلام موضع علما و ریشسفیدان منطقه
اقدامی که علکس العمل فوری علما، معتمدان، ریشسفیدان و مردم منطقه را به دنبال داشت.
مولوی ریگیانپور امام جمعه اهل سنت شهرستان مرزی میرجاوه در این باره میگوید: قرآن کتاب خداوند است و بی احترامی به آن، دور از مسلمانی است؛ عاملان این اقدام، مسلمان نیستند و صفشان از مردم جداست؛ اینها نه شیعه هستند و نه سنی؛ بلکه عامل بیگانگان و استکبار هستند.
مولوی عبدالقهار میربلوچزهی رئیس حوزه علمیه شهرستان مرزی میرجاوه نیز از مردم میخواهد که گول تبلیغات دشمنان را نخورند و عوامل اغتشاشات را همراهی نکنند.
عزیراحمد ریگی، رئیس طایفه بزرگ ریگی نیز با چهرهای برافروخته، اعلام موضع میکند و تخریب کتابخانهها و غارت اموال عمومی را محکوم میکند و میگوید: من با جان و دل از کیان این مملکت دفاع میکنم و این خساراتی که وارد شده، خسارت به مردم و ضربهای به رشد و پیشرفتشان است.
نگرانی دشمن از علمآموزی و پیشرفت
عقبماندگی علمی و فرهنگی کشور ایران در زمان طاغوت ودوری مردم از قرآن و کتاب، اصلیترین عامل سلطه مستکبران بر ذهن و فکر مردم و ثروت کشور بود و با پیروزی انقلاب اسلامی، از جمله اقداماتی که همان ابتدا در اولویت قرار گرفت، تشکیل انقلاب فرهنگی و علم آموزی مردم و بخصوص جوانان بود و این، خشم دشمن را برافروخت.
به گفته لکزایی مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تنها در ۶ ماهه نخست امسال، ۸۰۱ کلاس درس با اعتبار ۳ هزار و ۵۰۵ میلیارد ریال آماده و تحویل آموزش و پرورش شده است.
او میگوید: تا پایان سال، ۸۰۰ کلاس درس دیگر نیز تحویل آموزش و پرورش میشود. باوجود این میزان ساخت و ساز، مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان میگوید: خیران با جدیت پای کار آمدهاند، اما نیاز استان بیش از این است و هنوز بازمانده از تحصیل زیادی در این خطه مهم و حساس کشور داریم.
میرعبدی مدیرکل آموزش و پرورش استان در این باره میگوید: سالانه به طور میانگین یک هزار کلاس درس تحویل آموزش و پرورش میشود؛ از طرفی آمار موالید در این استانِ جوانِ کشور بالاست و امسال ۹۲ هزار کلاس اولی به چرخه علم آموزی وارد شدهاند.
او میگوید: پیشبینی میشود تا ۳ سال آینده، جمعیت کلاس اولیهای این منطقه به یک میلیون نفر برسد و باتوجه با آمار بازماندگان از تحصیل این استان پهناور که ۱۵ درصد (بیش از ۱۰۰ هزار نفر) آمار کل کشور (بیش از ۶۰۰ هزار نفر) است، توجه بیشتری به این خطه مرزی شود.
فرد جاهل، صید گروههای تروریستی
اتفاق عجیب دیگری که در چند روز گذشته در زاهدان رخ داد و دل هر انسان دلسوزی را به درد آورد، به آتش کشیدن ۲ مدرسه در زاهدان و آن هم در مناطق حاشیهنشین و کم برخوردار شهر بود.
اتفاقی که به خوبی نشان داد که دشمن سالهاست از این موضوع ناراحت و خشمگین است. پیش از این هم، فعالیتهای زیادی برای جلوگیری از علم آموزی انجام دادهاند؛ از ترور معلمان دلسوز در مناطق مختلف استان سیستان و بلوچستان گرفته، تا تشویق و ترغیب خانودهها توسط تبلیغات دشمن برای بیاثر نشان دادن تحصیل کودکان.
در این دو مدرسه، بیش از ۲ هزار ۷۰۰ دانش آموز مناطق محروم و حاشیه نشین در حال علم آموزی بودند؛ تا بفهمند و هشیار شوند؛ خشمشان از این است که این دانشآموزان، پیشرفت خود و مملکتشان را پیش روی خود میبینند و بساط یارگیری و همراهیشان برچیده میشود.
یکی از دانشآموزان که پس از آرامش وضعیت شهر به محل مدرسه آمده است، با چهرهای غمگین میگوید: از اینکه مدرسه آتش گرفته خیلی ناراحت شدم؛ و خانم معلمی که میگوید: دلم برای مدرسه میسوزد.
نور خدا خاموش شدنی نیست
شیطنتها و دسیسههای دشمن تمامی ندارد و هر از چند گاهی با اقداماتی وحشیانه به مقدسات مسلمانان حمله میکنند، اما خدای متعال خود وعده کرده که دشمنان نمیتوانند نور خدا را با دهان خود خاموش کنند و خود، حافظ دین و قرآنش است.
هرچند پروندههای این دانشآموزان به طور کامل در آتش سوخت، اما شمع فروزان علم و دانش همچنان روشن است؛ و پروندهای جدید باز خواهد شد؛ هم برای علمآموزی و هم برای مدعیان و دلسوزان دروغین مردم.