حجتالاسلام والمسلمین شیخ جعفر ناصری، امروز در مراسم بزرگداشت استاد اخلاق و مُدرس حوزه علمیه اصفهان آیتالله شیخ محمدعلی ناصری دولتآبادی که با حضور جمعی از روحانیون و نُخبگان تبلیغی اصفهان برگزار شد، گفت: کرامت آیتالله ناصری در عشق و خدماترسانی به مردم و خداباوری بود و هر وقت که "یا بنالحسن" میگفت تمام جانش از عشق آقا بقیه الله (عج) میسوخت.
او ادامه داد: باید از این شاخصهها الگوبرداری و بر اساس آنها برنامه تربیت تهذیبی، اخلاقی، معنوی، مهدوی، خدماتی و انقلابی برای ساختن نسل جدید ارائه شود.
فرزند آیت الله ناصری افزود: این نوع شخصیتسازی و ارائه سبک زندگی، میوه حوزههای علمیه است و این سبک الگوسازی و شخصیت سازی باید ادامه پیدا کند و مسیر صحیح خود را نیز بپیماید.
او اضافه کرد: عشق مهدوی یکی از شاخصههای بارز این بُزرگمرد بود که خود را وقف خدمات اجتماعی ساخته بود و در ۹۰ سالگی چند ساعت پیش از اذان مغرب برای رفع مشکلات مردم دعا میکرد.
حجت الاسلام ناصری خاطرنشان کرد: امروز نیاز فراوانی داریم که هویت حوزهها بطور علمی و عملی ترمیم و بازیافت شود تا این مراکز بتوانند شخصیتهای اینگونه را به جامعه تحویل دهند.
او خاطرنشان کرد: امروز باید اولویت حوزهها را دریابیم و اگر تعداد زیادی از علما همچون شهید مطهری، خود را وقف حوزههای علمیه کنند، بازهم جا دارد.
فرزند آیتالله ناصری بیان کرد: امروز نسبت به سایر بخشهای آموزشی کشور، بخش بسیار کمی نصیب حوزههای علمیه میشود در حالی که نیازهای فراوانی در این زمینه وجود دارد و تعداد کمی از افرادی که وارد حوزهها میشوند، در تحصیل جدیت دارند
به گفته او، امروز تعداد ورودی حوزهها نسبت به تعداد ورودی مجموعههای آموزشی دیگر ناچیز است لذا باید با برنامهریزی درست گرایشهای علمی و پژوهشی قوی برای این مجموعه تعریف شود.
حجت الاسلام ناصری افزود: ورودی حوزهها در حال حاضر کم است و کسانی هم که وارد میشوند گرایش علمی دقیق، قوی و مستقیم ندارند و از ادامه راه خودداری میکنند که این مساله مشکل امروز حوزههاست که نیاز به برنامهریزی قوی دارد.
او اظهار داشت: افرادی که وارد حوزهها میشوند اگر گرایش پژوهشی و علمی قوی هم داشته باشند، گاهی اوقات به رمز و راز کار شخصیت سازی پی نمیبرند در حالی که ادامه این مسیر نیاز به تهذیب و اخلاق دارد که این گرایشها از ابتدا نیز در وجود آیت الله ناصری وجود داشت.
فرزند آیت الله ناصری خاطرنشان کرد: مردم ایران بسیار خوب هستند و ما باید کیفیت خدمات رسانی به مسائل فرهنگ دین را قانونمند کنیم تا در ادامه به اصول معارف دینی و کیفیت ابلاغ و تبلیغ برسیم.
حجت الاسلام ناصری با بیان اینکه تبلیغ کار انبیاست، تصریح کرد: اگر مسائل حجاب را در لایههای مختلف جامعه توجیه کنیم و هر کدام از طلبهها یک شبکه سیار در عرصه اطلاعرسانی صحیح باشد مردم نیز با جان و دل میپذیرند، اما وقتی کاستیهایی وجود دارد، دشمن با کار فراوان، یک نسل را بر اثر القا شُبهات خود از دست نیروهای دینی گریزان میکند.
او اضافه کرد: هر چه که در ابلاغ دین و تبلیغ مسائل دینی کار کنیم بازهم کم است.
حجت الاسلام ناصری با اشاره به برگزاری با شکوه مراسم تشییع آیتالله ناصری با حضور اقشار مختلف مردم تاکید کرد: حوزههای علمیه در طول تاریخ مردانی بزرگ و خدایی و امام زمانی را به جامعه شیعی ارائه و شخصیتی بزرگی مانند آیت الله ناصری را به جامعه هدیه میکنند.
آیت الله شیخ محمدعلی ناصری، استاد اخلاق و مُدرس حوزه علمیه اصفهان روز جمعه (چهارم شهریور امسال) در یکی از مراکز درمانی اصفهان به دیار باقی شتافت.
آیت الله ناصری دولتآبادی سال ۱۳۰۹ هجری شمسی در شهر دولتآباد بُرخوار از توابع اصفهان در خانوادهای مذهبی به دنیا آمد. پدر او حجّت الاسلام والمسلمین حاج شیخ محمّد باقر ناصری در شمار عالمان فرهیخته آن دوران بود.
حوزههای علمیه حضرت ولی عصر (عج)، صاحبالزمان (عج)، نرجس خاتون (س)، مرکز دیجیتال حضرت، ولی عصر در دولتآباد و موسسه تحقیقات نجوم اسلامی از جمله مراکز دینی زیر نظر این استاد حوزه بود.
آیت الله ناصری علاوه بر تلاشهای علمی و دینی و هدایت و راهنمایی مردم و طلاب و اهل علم، در کارهای خیر نیز مشارکت جدی داشت که از جمله این اقدامات میتوان به تلاش برای ایجاد مرکز درمانی حضرت ولیعصر، بخش دیالیز بیمارستان گلدیس شاهین شهر، بخش دیالیز بیمارستان محمد میمه و اورژانس شبانه روزی دولتآباد اشاره کرد.
آب حیات (مجموعه سخنرانیدرباره امام عصر)، در امتداد نور (مجموعه سخنرانی در باره آیات تاویل شده به حضرت، ولی عصر و آخرالزمان)، رسم بندگی (فرازهایی از خطبه بلند حضرت امیرالمومنین در باره حالات و خصوصیات اخلاقی مُتقین) و سخن دوست از تالیفات و آثار برجا مانده از آیت الله ناصری است.