سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی:

سوزاندن بقایای گیاهان در مزارع ممنوع است

مصطفوی گفت: کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهی در مزارع کشاورزی خودداری کنند.

مهدی مصطفوی سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: طبق ماده ۲۰ قانون هوای پاک سوزاندن بقایای گیاهان زراعی پس از برداشت محصول ممنوع است و متخلف به پرداخت جزای نقدی محکوم می‌شود.

مصطفوی افزود: با توجه به فصل برداشت محصولات کشاورزی از جمله گندم برخی از کشاورزان با هدف از بین بردن علف‌های هرز باقیمانده در مزارع و از بین بردن آفات گیاهی و جلوگیری از ایجاد محیط مناسب کشت و آماده کردن زمین اقدام به سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی می‌کنند که این اقدام علاوه بر اینکه چهره طبیعت را مخدوش می‌کند، باعث بروز مشکلات زیست محیطی فراوانی برای مردم و اکوسیستم منطقه می‌شود.

او با اشاره باینکه در هر بار آتش‌سوزی مقداری از خاک سطحی ارزش حیاتی خود را از دست می‌دهد اضافه کرد: همچنین سوزاندن بقایای گیاهی بعد از برداشت محصول از سطح مزارع باعث آلودگی آب وهوا و محیط زیست شده و سبب تخریب شدید مواد مغذی در سطح خاک می‌گردد که همین امر فقیر شدن خاک را در پی خواهد داشت.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی بیان کرد: با توجه به خشکسالی‌های اخیر در کشور و استان و کاهش نزولات جوی، آتش زدن بقایای محصولات کشاورزی در بعضی مواقع باعث سرایت آتش از اراضی کشاورزی به جنگل‌ها و مراتع شده و ضمن از بین رفتن مراتع و تخریب منابع خاکی مشکلات فراوانی برای مردم و دستگاه‌های اجرایی در زمینه مهار آتش به بار آورده و نارضایتی عمومی را در پی داشته است.

او تاکید کرد: آتش زدن کاه و کلش بعد از برداشت محصول طبق ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی و ماده ۲۰ قانون هوای پاک ممنوع بوده و جرم تلقی گردیده و متخلفین به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.

مصطفوی از کشاورزان درخواست کرد: از سوزاندن کاه و کلش و بقایای گیاهی در مزارع جدا خودداری نمایند و موارد تخلف را با شماره ارتباطات مردمی ۱۵۴۰ و یا اداره حفاظت محیط زیست در میان بگذارند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.