مهر ۱۴۰۱ بر خلاف ۲ سال گذشته که به دلیل همه گیری ویروس کرونا مدارس کشور به صورت مجازی فعالیت میکردند و آموزشهای درسی در فضای مجازی برای دانش آموزان اجرایی میشد، به شکل حضوری آغاز شده و اکنون بیشتر از یک هفته است که دانش آموزان به کلاسهای درس میروند.
دانش آموزانی که برخی از آنها برای بار اول پشت نیمکتهای کلاس درس مینشینند و چندان شناختی از فضای مدرسه ندارند. در سال تحصیلی جدید علاوه بر کلاس اولیها بیشتر دانش آموزان پایههای دوم و سوم ابتدایی نیز با شرایطی جدید رو به رو خواهند شد. شرایطی که شاید با آن به دلیل همه گیری کرونا و لزوم رعایت برخی نکات بهداشتی که توسط وزارت آموزش و پرورش و سایر نهادها به مدیران و مداس و حتی دانش آموزان ابلاغ شده است، نا آشنا باشند و این جا است که نقش والدین و معلمان برای آموزش و کمک برای رعایت این موارد مشخص میشود.
اگر چه بیماری کرونا کنترل شده است و تمامی آمار شاخصهای این ویروس در سطح جامعه کاهش یافته اند، اما باید بپذیریم که همچنان با شرایط حاضر و خطر همه گیری سایر بیماریهای تنفسی مواجه هستیم و رعایت موارد بهداشتی در مدارس و برای دانش آموزان در تمامی مقاطع مهم است.
محسن فرهادی، معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، علاوه بر ضروری دانستن استفاده از ماسک توسط دانش آموزان و سایر مسئولین در مدارس گفت: اگر از زمان تزریق آخرین دُز واکسن اولیاء و مسئولان مدرسه ۶ ماه گذشته باشد، حتماً باید دُز یادآور را تزریق کنند.
فرهادی افزود: طبق ابلاغیه مشترک وزارت بهداشت با وزارت آموزش و پرورش، اگر دانشآموز و اولیای مدرسه علائم سرماخوردگی و بیماری دارند حتماً در منزل استراحت کنند
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت اظهار کرد: باتوجه به ابلاغ دستورالعمل وزارت بهداشت به دانشگاههای علوم پزشکی مبنی بر لزوم تشدید بازرسیهای تیمهای بهداشت محیط از مراکز آموزشی و مدارس همکاران ما وارد مدارس میشوند و ضمن بازرسیهای بهداشتی، در صورت نیاز مشاوره هم میدهند.
محمدمهدی کاظمی، معاون وزیر آموزش پرورش و رئیس ستاد پروژه مهر در خصوص آماده سازی مدارس و دانش آموزان برای حضور در مدارس گفت: تا پایان سال تحصیلی گذشته بیش از ۸۰ درصد دانش آموزان بالای ۱۲ سال دز دوم واکسن را نیز دریافت کرده بودند و اکنون موضوع واکسیناسیون اجباری نیست و اختیاری است. اما توصیه میکنیم به همهی دانش آموزان که دز یادآور را تزریق کنند و البته طبق آخرین آمار ۹۰ درصد فرهنگیان نیز واکسیناسیون خود را انجام داده اند.
او ادامه داد: با توجه به آنکه وزارت بهداشت برای دانش آموزان زیر ۱۲ سال نیز واکسنی را مناسب تشخیص داده است، توصیه میکنیم این دانش آموزان نیز یک دز واکسن را تزریق کنند. توصیه میکنیم در کنار موضوع واکسیناسیون بهداشت فردی را تمامی دانش آموزان رعایت کنند.
او گفت: موضوع تهویه کلاسها نیز بسیار مهم است و با نصب و راهاندازی تهویههای خریداری شده از طرف سازمان نوسازی این موضوع نیز پیشبینیشده است.
او گفت: رعایت فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک از مهمترین اقدامات هستند. در کل مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا را به بهترین شکل اجرایی خواهیم کرد.
در سال تحصیلی کنونی بیش از ۱۶ میلیون دانش آموز و ۹۰۰ هزار فرهنگی پس از گذشت بیش از ۲ سال از همه گیری کرونا بار دیگر آموزش حضوری را آغاز کرده اند. آموزشی که در این مدت کاملا خلاء آن با توجه به افت تحصیلی دانش آموزان با وجود آموزشهای مجازی احساس شده بود و اکنون نیاز به حضور در کلاس های درس برای بیشتر خانوادهها به عنوان موضوعی مهم و حیاتی یاد میشود. مدیران وزارت آموزش و پرورش نیز این اتفاق و بازگشت دانش آموزان به مدارس را یکی از مهمترین دستاوردهای خود میدانند.
زالی، فرمانده ستاد مدیریت مقابله با بیماری کرونا در تهران در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان در ارتباط با واکسیناسیون کودکان گفت: در کودکانی که واکسینه شده اند، نسبت به کودکانی که واکسن کرونا را تزریق نکرده اند، خطر ابتلا به کرونا پایینتر است. خطر ابتلا به کووید ۱۹ مزمن در آنها کمتر خواهد بود.
زالی گفت: بالای ۹۰ درصد افراد ۱۲ تا ۱۸ ساله در تهران دز اول واکسن کرونا را دریافت کرده اند و ۸۵ درصد نیز دز دوم را تزریق کرده اند.
او گفت: به هر حال توصیه قطعی بهداشتی ما تزریق واکسن کرونا برای تمامی افراد است. اکنون تمام منابع مستند جهانی اثربخشی، ایمنی، کم خطر بودن و نقش موثر واکسن را تایید کرده اند.
سال تحصیلی ۱۴۰۰۲-۱۴۰۱ آغاز شده است و به نظر میرسد رعایت شیوه نامههای بهداشتی در مدارس برای دانش آموزان و معلمان باید مهمترین اولویت در تمامی آموزشها باشد.