مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان گفت: در حال حاضر به دلیل عدم آورد رودخانه هیرمند، مجموعا تنها ۱۵ درصد حجم چاه‌نیمه‌ها آب دارد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان در نشست کارگروه احیای تالاب بین‌المللی هامون به تشریح وضعیت منابع آبی چاه‌نیمه‌های سیستان پرداخت گفت: عدم آورد رودخانه هیرمند، ماندِ آب و تشکیل لایه‌های حرارتی باعث کاهش کیفیت و کمیت آب چاه‌نیمه‌‎ها شده است.

وی افزود: ۳ روش متداول تصفیه برای حذف طعم و بوی آب در دنیا وجود دارد که در تصفیه‌‎خانه‌های سیستان به صورت همزمان انجام می‌شود.

 علیرضا قاسمی    گفت: ذخایر آبی چاه‌نیمه شماره یک، دو و سه با ظرفیت ۶۴۰ میلیون متر مکعب برای تأمین آب شرب و چاه‌نیمه شماره ۴ به ظرفیت ۸۲۰ میلیون متر مکعب برای استفاده کشاورزی و مسائل زیست‌محیطی سیستان مورد استفاده قرار می‌گرفت که در حال حاضر به دلیل عدم آورد رودخانه هیرمند، مجموعا تنها ۱۵ درصد حجم چاه‌نیمه‌ها آب دارد.

وی با بیان اینکه متاسفانه علاوه بر شرایط کَمی، وضعیت کیفی آب چاه‌نیمه‌ها نیز مطلوب گزارش نمی‌شود، بیان کرد: این آب پس از فرآیند تصفیه مطابق با استانداردهای کشور توزیع و در اختیار مردم قرار می‌گیرد و برای تأمین آبی استاندار و باکیفیت ۳ روش متداول در دنیا شامل، هوادهی، کربن فعال و استفاده از سیستم ازن‌زنی وجود دارد که در تصفیه‌خانه‌های سیستان هر سه این روش توأمان انجام می‌شود.

وی یادآور شد، هرچند کلیه اقدامات انجام می‌شود و در تلاشیم آب چاه‌نیمه‌ها را بر اساس استانداردهای موجود به شرایط مطلوب تصفیه و در اختیار مردم قرار بدهیم اما محدودیت‌های موجود باعث شده مردم بابت طعم و بوی آب رضایت کافی نداشته باشند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان در پایان با بیان اینکه طرح ملی رویین‌تن‌سازی سیستان مدون شده است، برنامه‌هایی برای تأمین آب شرب و جلوگیری از مهاجرت مردم تدوین شده است اما همه این مسائل رافع این نیست که حق‌آبه گرفته نشود، تأکید کرد: حق‌آبه رگ حیات سیستان است، در کنار همه طرح‌هایی که در دست اجرا و پیگیری قرار دارد این مهم می‌بایست به صورت ویژه پیگیری شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.