حجت الاسلام محسن مومنی مقدم در نشست خبری با اصحاب رسانه گرامیداشت هفته وقف اظهارداشت: بیشترین موقوفات ثبت شده این مدت سیستان و بلوچستان مربوط به خانه عالم، مسجد و حسینیه بوده است.
وی افزود: با وجود اینکه دامنه نیات وقف بسیار گسترده بوده و همه جوانب زندگی افراد را در نظر میگیرد اما همچنان واقفان و خیران سیستان و بلوچستان ساخت مسجد و برگزاری مراسمات مذهبی را نمونه بارز وقف و امورخیریه تصور میکنند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه سیستان و بلوچستان گفت: درآمد موقوفات از سال ۹۷ تا کنون ۱۳۳ میلیارد تومان بوده که در راستای نیت واقفان در این استان هزینه شده است.
وی بیان کرد: همچنین از ابتدای سال ۹۷ تا کنون ۴۸۴ وقف جدید به ارزش ۱۲۸ میلیارد تومان در سیستان و بلوچستان ثبت شده که این امر مرهون تلاشهای کارشناسان اداره کل اوقاف و امور خیریه این استان است.
حجت الاسلام مومنی مقدم اظهارداشت: ۲ هزار و ۲۴۶ روحانی و مبلغ دینی از حوزه علمیه قم از سال ۹۷ تا کنون برای انجام مراسم های مختلف مذهبی به سیستان و بلوچستان اعزام شدند.
وی با اشاره به ورود زائران پاکستانی عازم اربعین از طریق مرز میرجاوه و ریمدان سیستان و بلوچستان به خاک جمهوری اسلامی ایران گفت: بر اساس پیش بینی های صورت گرفته در ستاد اربعین زیرساختهای این استان برای پذیرایی از ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار زائر پاکستانی فراهم شده بود اما به دلیل سیل در این کشور و بسته بودن مرزهای زمینی عراق به روی اتباع پاکستانی تا روزهای آخر شاهد کاهش چشمگیر زائران بودیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه سیستان و بلوچستان گفت: بر اساس آخرین آمار سال ۹۸ و قبل از شیوع ویروس کرونا ۱۱۰ هزار زائر پاکستانی عازم اربعین از مرز میرجاوه وارد خاک جمهوری اسلامی ایران شدند.
وی افزود: امسال به دلایل ذکر شده تنها بیشاز هفت هزار زائر پاکستانی عازم اربعین و عتبات عالیات تنها از مرز میرجاوره وارد خاک ایران شدند که در زائر سرای امام رضا(ع) زاهدان پذیرایی و اسکان یافتند.
حجت الاسلام مومنی مقدم با اشاره به ویژه برنامههای گرامیداشت هفته وقف در سیستان و بلوچستان اظهارداشت: برپایی میز خدمت در نمازجمعه سراسر استان، برپایی نمایشگاه مفهومی وقف، تبلیغات شهری با مفاهیم وقف، تقدیر از واقفان ۱۴۰۱ و ایجاد فرصتهای سرمایه گذاری در موقوفهها از مهمترین ویژه برنامههای هفته وقف در استان است.