شیعه و سنی سیستان و بلوچستان همزمان با ۲۸ماه صفر سالروز رحلت جانسوز پیامبر اکرم(ص)رسول مهربانی‌ها و شهادت جانگداز امام حسن مجتبی(ع) کریم اهل بیت(ع) با برگزاری آیین‌های مختلف عزاداری به سوگ نشستند.

 در این روز سراسر حزن و اندوه، حال و هوای غریبی دارد به طوریکه کوچه و خیابان، کوی و برزن ۲۳ شهرستان این استان در عزای رحلت جانکاه خاتم پیامبران حضرت محمد(ص) و سلاله پاک ایشان حضرت امام حسن(ع) سیاهپوش و محزون شده است.

آئین سخنرانی، سینه زنی، روضه خوانی و مرثیه سرایی در شکوه و عظمتی خاص در جای جای سیستان و بلوچستان برگزار شد و عاشقان و شیفتگان اهل بیت(ع) با حضور در مساجد، تکایا و بقاع متبرکه بر سر و سینه زنان در عزای بزرگ مردانی از جنس نور و معرفت به سوگ نشستند و اشک ماتم ریختند.

مردم این دیار مرزنشین در این روز با پخش نذری و برپایی ایستگاه صلواتی از راه دور عشق و ارادت خود را به ساحت مقدس اهل بیت عصمت و طهارت(ع) ابراز کردند.

شیعه و سنی زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان با حضور در اجتماع بزرگ امت رسول الله(ص) که در میدان امام حسین(ع) این شهر برگزار شد علاوه‌بر عزاداری به مناسبت سالروز رحلت پیامبر اکرم(ص) و شهادت امام حسن مجتبی(ع) اقدامات اختشاشگران در چند روز اخیر در کشور را محکوم کردند.

این اجتماع امروز با حال و هوای دیگری در زاهدان برگزار شد زن و مرد، پیر و جوان، شیعه و سنی آمده بودند تا هم به عزاداری بپردازند و هم از کیان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در برابر عده‌ای آشوبگر و مخل امنیت دفاع و حمایت خودشان را از نیروی انتظامی در برابر عده‌ای هنجار شکن اعلام کنند.

این روزها سیستان و بلوچستان سرزمین نخل و آفتاب بیرق مشکی به تن کرده و سیاه‌پوش است و به هر گوشه آن‌که نگاه می‌کنی جلوه‌ای از تعظیم شعائر دینی در آن مشخص است.

حضرت محمد(ص) در سال عام‌الفیل در ماه ربیع‌الاول در خانه عبدالله ابن عبدالمطلب و بانو آمنه بنت وهب دیده به جهان گشود و به خاطر ویژگی‌های اخلاقی و رفتاری به نام‌های رسول‌الله، نبی‌الله، مصطفی، محمود، امین، امّی، خاتم، مزّمل، مدّثر، نذیر، بشیر، مبین، کریم، نور، رحمت، نعمت، شاهد، مبشّر، منذر، مذکّر، یس و طه‏ لقب یافت.

پیامبر مهربانی ها در ۲۵ سالگی با حضرت خدیجه(س)، بانوی بزرگوار اسلام ازدواج کرد و یگانه دخترش فاطمه زهرا(س) متولد شد و با تعلیم و تربیت در مکتب وحی پیامبر با پیشوای اول شیعیان امام علی(ع) ازدواج کرد و سلسله امامت و ولایت از نسل ایشان ادامه یافت.

پیامبر اسلام در چهل‌سالگی به رسالت مبعوث شد و به مدت ۲۳ سال عهده‌دار امر رسالت و نبوت بود. حضرت محمد(ص)، کتاب آسمانی قرآن را به‌عنوان قانون جامع زندگی بشریت از سوی خداوند ارائه کرد.

پیامبر اکرم در سال ۱۱ بعثت، آخرین حج خود را با عنوان حجة الوداع انجام داد و در بازگشت در منطقه‌ای به نام غدیر خم، به امر خداوند امام علی(ع) را به‌عنوان امام و ولی مردم بعد از خود منصوب کرد و سرانجام در بیست و هشتم ماه صفر سال یازدهم هجری از دنیا رفت.

امام حسن مجتبی(ع) نیز از سلسله امامت و ولایت، اولین فرزند علی(ع) و فاطمه(س) در شب نیمه ماه مبارک رمضان سال سوم هجرت در شهر مدینه دیده به جهان گشود، آن حضرت ازنظر اخلاق و روش و سیادت، شبیه‌ترین مردم به رسول خدا(ص) بود و لقب‌های او سبط، سید، زکی و مجتبی است.

امام حسن(ع) پس از شهادت پدر بزرگوار خود به امر خدا و طبق وصیت آن حضرت، به امامت رسید و نزدیک به ۶ ماه به اداره امور مسلمین پرداخت.

آن حضرت از عابدترین و بخشنده‌ترین افراد زمان و دارای خصوصیات اخلاقی، فردی و اجتماعی بسیاری بود، بارزترین خصیصه ایشان کرامت و بخشندگی است، ازلحاظ بذل و بخشش و دستگیری از بیچارگان و درماندگان نیز در عصر خود زبانزد خاص و عام بود.

امام حسن مجتبی(ع) در روز ۲۸ صفر سال ۵۰ هجری قمری درحالی‌که ۴۷ سال از عمر بابرکتش می‌گذشت به تحریک معاویه به دست همسر خود(جعده) مسموم ، شهید و در بقیع به خاک سپرده شد.



برچسب ها: ماه محرم ، شیعه و سنی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.