ابوالفضل باقریفرد امروز در مراسم آغاز به کار همایش بینالمللیسازی آموزش عالی علوم پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، گفت: ۶ هزار دانشجوی خارجی از حدود ۶۰ کشور در رشتههای علوم پزشکی در ایران تحصیل میکنند.
باقریفر تاکید کرد: کیفیت آموزش رشتههای علوم پزشکی کشورمان در عرصه بینالمللی قابل رقابت است و باید از این فرصت و امتیاز به خوبی استفاده کرد.
او اظهار داشت: بینالمللی سازی یکی از محورهای حوزه بهرهوری و آموزش نظام پزشکی و استفاده از ظرفیتهای موجود در کشور برای جذب دانشجوی خارجی است.
باقریفرد گفت: به منظور توانمندسازی و ارتقاء بین المللی سازی آموزش پزشکی، همایش و کارگاه آموزشی برای کارشناسان منطقه هفت کشور از امروز در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان آغاز شد و به مدت ۲ روز ادامه دارد.
او اضافه کرد: در این رویداد، کارشناسان این حوزه با اصول بینالمللیسازی و دیپلماسی علمی آشنا میشوند تا در آینده نزدیک، شرایط جذب تعداد بیشتری از دانشجویان خارجی در رشتههای مختلف علوم پزشکی و امکانات آموزشی لازم برای آن فراهم شود.
او همچنین در این رویداد با اشاره به آزمون دستیار تخصصی در کشور گفت: امسال این آزمون با اعلام ظرفیت چهار هزار و ۳۰۰ نفر برگزار شد که در مرحله نخست حدود چهار هزار نفر پذیرفته شدند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه این تعداد پذیرش در مرحله اول بی سابقه بوده است، ادامه داد: این میزان پذیرش نسبت به پارسال حدود ۵۰۰ نفر بیشتر است و تکمیل ظرفیت هم خواهیم داشت.
او با بیان اینکه دانشجویان در سالهای اخیر تمایل کمتری به تحصیل در رشتههایی مانند بیهوشی، عفونی و طب اورژانس داشتند، خاطرنشان کرد: امسال پذیرش دانشجو در این رشتهها به تعداد قابل توجه انجام شد.
همایش "بینالمللی سازی آموزش عالی علوم پزشکی" ویژه دانشگاههای علوم پزشکی قطب هفت کشور شامل اصفهان، شهرکرد، یزد و کاشان از امروز سه شنبه ۲۹ شهریور در اصفهان آغاز شد و تا فردا ادامه دارد.
در روز نخست همایش، موضوعاتی همچون "مقدمه و آشنایی با فعالیتهای حوزه بینالملل معاونت آموزشی ستاد وزارت بهداشت"، "دیپلماسی علمی- آموزشی، آشنایی با سازمانهای بینالمللی" و " اصول مذاکرات و مکاتبات بینالمللی در آموزش" مورد بحث قرار گرفت.
در روز دوم همایش نیز موضوعاتی، چون بازاریابی بین المللی، تبادلات آموزشی بینالمللی، " همکاریهای مشترک آموزشی در عرصه بینالمللی، آموزش مجازی بینالمللی و تضمین و ارتقاء کیفت در آموزش عالی بینالمللی مطرح خواهد شد.
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیش از ۱۰ هزار دانشجو و یک هزار عضو هیات علمی دارد و به عنوان یکی از دانشگاه علوم پزشکی برتر کشور مطرح است.
این دانشگاه از سال ۹۷ اقدام به پذیرش دانشجو در عرصه آموزش بینالملل در رشتههای پزشکی و پیراپزشکی کرده است که بیشترین دانشجویان از کشورهای هند، پاکستان و افغانستان هستند و با انعقاد تفاهمنامه با عراق از این کشور نیز دانشجو پذیرش خواهد شد.