محمود علوی نیا شاعر گفت: شعر و ادبیات همانند باقی آثار مکتوب و مواردی که با افکار و فرهنگ مردم سروکار دارد در محاق قرار گرفته است، نویسنده یا شاعر باید فراغت بال داشته باشد تا بتواند به شعر و ادبیات بپردازد، اگر چنین آرامش خاطری فراهم باشد به دنبال ادبیات و نوشتار نخواهد بود وضعیت شعر و ادبیات فارسی در چند سال اخیر نگران کننده است و این مسئله جای تاسف دارد.
به گفته علوی، مردم ایران با مشغلههایی که به واسطه مشکلات اقتصادی دارند فرصتی که میپردازند به مسائل اقتصادی و تامین معاش به فکر خواندن کتاب و اشعار مختلف نیستند، در زمانی کتاب اشعار شاعران بزرگ ما، چون حافظ، سعدی، مولوی، فردوسی جایگاه خاص خود را داشت و مطالعه میشد، اما امروز خانهها خالی از این نوشتارها و کتابهای ادبی است.
این شاعر گفت: جامعه ما با کتاب و فرهنگ کتاب خوانی فاصله دارند و تا زمانی که این فاصله وجود دارد بعید میدانم ادبیات فارسی بتواند به جایگاه درست خود برسد.
علوی گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تا کنون نتوانسته یا نمیتواند اقدام مناسبی برای اعتلای وضعیت شعر و شاعران انجام دهد، تسهیلات ویژهای در اختیار شاعران و اهالی ادبیات، ناشران و... قرار نمیدهد و آنها را برای آثاری که چاپ میکنند حمایت نمیکند.
مثلاً یک متخصص ادبیات و شعر چرا در مدارس نیست؟
چرا برای پایان نامه های ارشد و دکتری یک متخصص ادبیات همراهی نمی کند؟
چرا در زمنیه دینی یک متخصص در مدارس نیست؟
و چراهایی از این دست
باید متخصصین در بدنه جامعه باشند و با مردم در تعامل و تماس