یکی از مسائل و دغدغههایی که ذهم بسیاری از کاربران گوشیهای تلفن همراه و البته شبکههای اجتماعی مجازی را به خود مشغول کرده است، امنیت سایبری حسابهای کاربری آنها است.
حسابهای کاربریهای که حالا گویا چندان هم امن نیست و دست کلاهبرداران اینترنتی برای باز کردن رمز آن باز است.
اما آیا این پایانی برای حسابهای کاربری یا شبکههای اجتماعی خواهد بود؟ مطمئناً پاسخ، خیر است، چرا که امروزه با روشهایی بسیار ساده و متنوع میتوان جلوی هرگونه سوءاستفاده شیادان را در این فضای مرموز گرفت.
یکی از آسانترین راهکارهای ارتقای امنیت حسابهای کاربری، بهروزرسانی مرورگرهای اینترنتی مورداستفاده کاربران همچون گوگل کروم است که همواره توسط کارشناسان و تحلیلگران فعال در حوزه امنیت سایبری توصیه میشود.
یکی دیگر از راهکارهای کاربران برای جلوگیری از هک شدن توسط هکرها، استفاده از رمز عبورهای مطمئن و غیرقابل حدس توسط کاربران است.
کاربران باید توجه داشته باشند که از نصب اپلیکیشنهای نامعتبر و ناشناس جلوگیری به عمل بیاورند، چرا که هر ساله تعداد زیادی از اپلیکیشنهای موجود در پلتفرم فروشگاههای آنلاین اپاستور، اپل و گوگل پلی استور آلوده به بدافزار معرفی و شناخته میشوند.
یکی از روشهای معمول و متداول مورداستفاده هکرها و مجرمان سایبری همواره نفوذ به حریم خصوصی کاربران از طریق حملات فیشینگ بوده است که با ارسال پیام و ایمیلهای ناشناس و آلوده سعی دارند کاربران را فریب دهند تا بر روی محتوای موردنظر آنها کلیک کرده و بهطور ناخودآگاه راه ورود هکرها و مجرمان سایبری را به دستگاه الکترونیکی خود باز کند.
یکی از راههای دیگری که به کاربران در این امر کمک میکند، تغییر و تعویض رمز عبور حسابهای کاربری در مدتزمانهای مختلف است.
کاربران همچنین قادر خواهند بود با استفاده از نصب و آپدیت نرمافزارهای آنتیویروس بر روی گوشی و سایر دستگاههای الکترونیکی خود، به ارتقای وضعیت امنیتی حساب کاربری خود بپردازند.
کارشناسان همواره به کاربران توصیه میکنند که از نرمافزارهای مدیریت گذرواژه که بهصورت خودکار و اتوماتیک کیفیت و امنیت رمز عبور انتخابی و مورد کاربرد کاربران را شناسایی میکند، بهره بگیرند.
مخاطرات دسترسی غیرمجاز هکرها به اکانتهای کاربران
رئیس پلیس فتای استان سمنان درباره خطرات ناشی از دسترسی غیرمجاز هکرها به حسابهای کاربری شهروندان هشدار داد.
سرهنگ محمدرضا فدائیان اظهار داشت: کاربران اینترنتی بهمنظور استفاده از خدمات موجود در فضای مجازی اقدام به ایجاد حساب کاربری مربوط به خود میکنند و بهعنوان مثال کاربران برای استفاده از خدمات بانکی، شبکههای اجتماعی و دیگر خدمات اینترنتی اقدام به ساخت حساب کاربری میکنند.
وی افزود: یکی از مهمترین خطراتی که همواره کاربران فضای سایبر را تهدید میکند، دسترسی غیرمجاز هکرها و متخلفان اینترنتی به حسابهای کاربری آنها است، در صورتی وقوع این اتفاق، تبعات بسیار سنگینی برای کاربر به همراه خواهد داشت که از جمله آن میتوان به سرقت اطلاعات و تصاویر شخصی، انتشار چتهای خصوصی، امکان اخاذی و بارگیری سوءاستفاده جنسی و غیره اشاره داشت.
فدائیان ادامه داد: یکی از روشهای کلاهبرداری که لازم است کاربران فضای مجازی از آن آگاه باشند این است که مجرمان سایبری، پس از دسترسی غیرمجاز بهحساب کاربری در شبکههای اجتماعی، خود را بهجای کاربر اصلی جا زده و اقدام به ارسال پیام به مخاطبین آن حساب میکنند و بهعنوان مثال ادعا میکنند که تصادف کردهاند و برای انجام اقدامات پزشکی سریعاً به پول نیاز دارند و مخاطبان که تصور میکنند این پیام از طرف کاربر اصلی برای آنها ارسالشده، اقدام به واریز مبلغ خواسته شده به حساب کلاهبردار میکنند.
رئیس پلیس فتای استان سمنان با اشاره به ماده 729 قانون مجازات اسلامی ادامه داد: بر اساس قانون هر کس بهطور غیرمجاز به دادهها، اکانتها یا سامانههای رایانهای یا مخابراتی دیگران دسترسی یابد، مجرم بوده و مجازات متناسب با آن در قانون پیشبینی شده است.
فدائیان تصریح کرد: با توجه به مخاطرات اعلامشده نیاز است که کاربران فضای سایبر بهمنظور پیشگیری از دسترسی شیادان اینترنتی به حسابهای کاربری خود، توجه ویژهای به یادگیری موارد امنیتی کنند و همچنین سازوکارهای امنیتی ارائه شده توسط سایتها و شبکههای اجتماعی، مانند فعال کردن رمز دو مرحلهای را بهکارگیری کنند.
اخیراً پیامها و پستهای اغوا کننده در شبکههای اجتماعی مجازی استان سمنان به شدت افزایش یافته و در نهایت این پیامها برای دنبال کنندگان آن نتیجهای جز خالی شدن حسابهایشان یا هک تلفنهای همراهشان ندارد.
منبع: تسنیم