اصغر پورباطنی با اعلام کاهش میزان تقاضای گوشت قرمز در بازار اصفهان نسبت به سال گذشته، پیرامون دلایل این اتفاق گفت: مصرف گوشت قرمز در بین شهروندان کم و سبب کاهش میزان تقاضای عرضه گوشت قرمز در بازار شده و این اتفاق دو دلیل مهم دارد.
او افزود: مشکلات اقتصادی قدرت خرید شهروندان را کم کرده و باعث شده که میزان مصرف گوشت قرمز در بین مردم کاهش یابد. از طرف دیگر در ایام ماه محرم و صفر، نذورات هیئتها و حسینهها بخشی از نیاز شهروندان به گوشت قرمز را تامین میکنند و خود به خود مردم در این دو ماه کمتر گوشت میخرند، خصوصاً که هیئتها و حسینهها گوشت مصرفی را به صورت دام زنده تهیه میکنند و مجموع این عوامل باعث میشود که میزان تقاضای گوشت قرمز در بازار کاهش یابد.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان گوشت قرمز اصفهان در ارتباط با میزان کاهش مصرف گوشت در سطح استان خاطرنشان کرد: آمار دقیقی در این مورد نداریم، اما قبول دارم که میزان مصرف گوشت در بین شهروندان کاهش پیدا کرده است، طبق کارشناسیهای انجام شده توسط سازمان غذا و داروی کشور، یک انسان باید به طور میانگین روزانه حدود ۷۵ گرم گوشت مصرف کند و بر همین اساس یک خانواده ۴ نفره در طول یک ماه باید به طور میانگین ۴ کیلو گوشت قرمز تهیه کنند، اما مشکلات اقتصادی قدرت خرید مردم را کاهش داده و به طور طبیعی میزان مصرف گوشت مردم هم کاهش پیدا کرده است.
او در ارتباط با تاثیر کاهش تقاضای گوشت قرمز در بازار بر قیمت این کالا گفت: وقتی یکی از دلایل کاهش میزان مصرف گوشت شهروندان، کاهش قدرت خرید آنها است و قاعدتاً کم شدن میزان تقاضای گوشت بر قیمت آن تاثیر چندانی نگذاشته است؛ از طرف دیگر با پایین آمدن قیمت گوشت، دامداران متضرر میشوند، چون آنها هم مجبور هستند نهادهای دامی را تامین کنند و اگر قیمت گوشت یک مرتبه پایین بیاید، متضرر میشوند.
پورباطنی در ارتباط با نرخ مصوب گوشت قرمز در استان اصفهان یادآور شد: گوشت قرمز بر اساس درجهبندی سطح کیفی در سطح استان از کیلویی ۱۱۰ هزار تومان تا ۱۷۰ هزار تومان عرضه میشود.
منبع:تسنیم