خانم رباب وفایی گفت: از ۱۹ شهریور ماه جلسه معاملات سهام در فرابورس از ۳ ساعت و ۳۰ دقیقه به ۴ ساعت افزایش پیدا کرده و پایان آن راس ساعت ۱۳:۰۰ اعلام شده است. این تصمیم در برههای روی میدهد که ارزش معاملات خرد پایین و بازار در شرایط رکودی است، از این جهت لزوم این اقدام برای اهالی بازار ملموس نیست و موافقان و مخالفان زیادی دارد. اما در نهایت استاندارد شدن معاملات در بلند مدت به نفع اهالی بازار است.
او میگوید: لزوم این کار (افزایش زمان معاملات) زمانی که حجم نقدینگی بازار و گردش معاملات بالا بود، حس میشد و در صورت بازگشت رونق به بازار سرمایه، میتواند نقدشوندگی و افزایش حجم معاملات را در پی داشته باشد. بازارهای بورس سراسر دنیا، به دلیل تفاوتهای جغرافیایی، ساعات معاملاتی متفاوتی دارند؛ اما اکثرا این زمان بین ساعت ۹:۳۰ تا ۱۶ است که ۳.۵ ساعت اختلاف با بازارهای بورس ایران دارد.کاهش این اختلاف در بلند مدت میتواند باعث افزایش تطبیق شود، هرچند به علت تعطیلی پنجشنبه و جمعه عملا ما ۳ روز کاری مشترک داریم.
وفایی گفت: یکی از مزیتهای ۴ ساعته بودن بازار، ساخته شدن کندلهای استاندارد برای تحلیلگران تکنیکالیست (افزایش قدرت تحلیل) در تایم ۴ ساعت و یک ساعت است. بحث انطباق ساعت معاملات بازار با معاملات بازارهای موازی بورس از جمله بازار ارز، بیشتر در روزهای هیجانی ناشی از خبرهای سیاسی و تاثیرگذار در نوسانات کوتاه مدت، میتواند مفید باشد. البته اثر واقعی زمانی مشخص میشود که همزمان در بازار بورس و فرابورس تغییرات زمانی اعمال شود که در حال حاضر این تغییر تنها در فرابورس ایران انجام شده است.