شادی مالكی، معاون امور مناطق سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در مورد آسیب شناسی و مخاطرات سگهای ولگرد در سطح شهرها گفت: در طی سه ماه گذشته بالغ بر ۵۰۰ قلاده سگ بلا صاحب در مركز نگهداری حیوانات بی صاحب تهران عقیم سازی شده است.
وی با تاكید بر اینكه در حال حاضر به هیچ وجه سیاست شهرداری تهران بر معدوم سازی نیست گفت: تهران جزو معدود شهرهایی است كه نقاهتگاه یا مركز نگهداری حیوانات بلاصاحب تخصصی دارد.
مالكی افزود: در مركز نگهداری حیوانات بی سرپرست تهران حیوانات جمع آوری شده شرایط خوب و ایده آلی داشته و روزانه سگهای تازه وارد كه توسط اكیپهای شناسایی حیوانات بی سرپرست در شهر شناسایی و زندهگیری میشوند به محض ورود در مركز نگهداری شهرداری جداسازی، قرنطینه و عقیم سازی میشوند.
معاون امور مناطق سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران اظهار کرد: مركز نگهداری حیوانات بیسرپرست تهران كه سال ۹۲ احداث شده است، در فضایی بالغ بر ۱۰ هزار مربع در كهریزك واقع شده و روزانه برای سگهای نگهداری شده در مركز بالغ بر ۲ تن غذا تهیه میشود.
وی با اشاره به اینكه ۷۰۰ دوز واكسن هاری برای تزریق به سگهای ساماندهی شده در مركز نگهداری و نقاهتگاه تهران از دامپزشكی گرفته شده است گفت: سگهای جمع آوری شده بعد از جدا سازی و قرنطینه و تزریق واكسن، پلاك گذاری شده و به حامیان و علاقمندان به صورت رایگان واگذار میشوند.
۵ تا ۶ هزار سگ بلاصاحب در تهران
مالكی با بیان اینكه تخمین درستی از تعداد سگهای بلاصاحب در سطح شهر وجود ندارد گفت: آنچه كه گزارشات و بازدیدهای میدانی نشان میدهد حاكی از وجود ۵ تا ۶ هزار سگ بلاصاحب در سطح شهر تهران است.
معاون امور مناطق سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران اظهار کرد: بر اساس اسناد بالادستی و دستورالعمل وزارت كشور مصوبه سال ۸۷ مبنی بر مدیریت سگهای بلاصاحب، نهادهای مختلفی در این امر دخیل هستند و وظیفهای به عهده دارند ولی در بخش اجرا شهرداری تهران این مسئولیت را بر عهده دارد كه سازمان مدیریت پسماند به نمایندگی از شهرداری متولی این امر است.
وی با بیان اینكه شهرداری از بخش خصوصی برای مدیریت سگهای بلاصاحب استفاده میكند و یكی از الزامات برای استفاده از شركتهای بخش خصوصی دارا بودن مجوز از دامپزشكی است بیان داشت: قطعا عقیم سازی سگها وظیفهای است كه بهتر است بر عهده دامپزشكی باشد و شهرداری هم از این مهم استقبال میكند ولی به دلیل اینكه دامپزشكی به این كار ورود نكرده است شهرداری این وظیفه را به بخش خصوصی واگذار كرده است.
مالكی اظهار کرد: وظیفه شهرداری در قبال جمع آوری سگهای بلاصاحب محدود به مناطق ۲۲ گانه شهری میباشد و در راستای این وظیفه اكیپهای شناسایی و زنده گیری خود را از ۷ اكیپ به ۲۰ اكیپ افزایش داده است تا پاسخگوی مطالبات و تماسهای مردمی با سامانه ۱۳۷ شهرداری برای جمع آوری سگهای بی سرپرست سطح شهر باشد.