پیام محبی، رئیس جامعه دامپزشكان كشور در مورد آسیب شناسی و مخاطرات سگهای ولگرد در سطح شهرها گفت: شهرداریها فقط شهرسازی كردهاند و متاسفانه با توجه به ضروتهای موجود، ساختاری به نام دامپزشكی درشهرداریها وجود ندارد.
وی با بیان اینكه ساختار محیط زیست شهرداریها هم هنوز سیستم درستی ندارد وهمچنان در هر كدام از شهرها مشكل پسماند وجود دارد، بر ضرورت استفاده از روشهای علمی و اصولی در جهت تبیین دستورالعملهای مناسب خدمات شهری شهرداریها تاكید كرد.
محبی اظهار کرد: متاسفانه حامیان و حامی نماها نیز در حمایت از حیوانات بدون دانش و بدون توجه به مباحث علمی و بر اساس احساسات فكر و رفتار میكنند و نتیجه این شده كه به سمت هند شدن میرویم.
رئیس جامعه دامپزشكان كشور تصریح كرد: تا زمانی كه تولید حیوان خانگی و شهری قانون مدار نشود و سگهای بدون صاحب و بیسرپرست ساماندهی نشوند و سگها شناسنامه دار نباشند با روند افزایش جمعیت سگهای بدون صاحب مواجه خواهیم بود.
وی ادامه داد: تاریخ نشان میدهد سگها ۶۰ هزار سال است كه اهلی سازی شده و با بشر زندگی میكنند و جایگاهی در كنار انسان دارند و كارهای زیادی برای انسان انجام دادهاند و اكنون هم برای بسیاری از ارگانها سگها اقدامات و فعالیتهایی را انجام میدهند.
كنترل حیوانات بدون صاحب به افراد دلسوز سپرده شود
هانی حسینی فرد فعال حقوق حیوانات نیز در این برنامه با انتقاد از رفتارها و روشهایی كه برای كنترل حیوانات بدون صاحب در شهرها انجام میشود بر ضرورت واگذاری پروژه كنترل حیوانات به افراد دلسوز تاكید كرد و اظهار داشت: همه علاقمندان به حیوانات برای كنترل و ساماندهی حیوانات بدون سرپرست در شهرحاضر به همكاری با شهرداری هستند.
وی افزود: کنترل جمعیت سگها به افراد و پیمانكارانی سپرده شده كه دلسوز نبوده و هدف آنها حذف حیوانات و كسب درآمد از حیوانات است.
حسینی فرد تصریح كرد: روشهای جمعآوری و كنترل حیوانات، انسانی و اخلاقی نیست و متاسفانه بسیاری از افرادی كه حیونات را خرید و فروش میكنند به خاطر منافع مالی اقدام به ورود تولههای سگها به بازار میكنند.