دبیر شورای فرهنگ عمومی بابیان اینکه مظروفی که برای شورا قائل هستیم به ماهیت فرهنگ عمومی مربوط است،گفت: باید رابطه درستی بین فرهنگ رسمی و فرهنگ عمومی برقرار شود.

امامی روز یکشنبه در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان زنجان با بیان اینکه مظروفی که برای شورا قائل هستیم به ماهیت فرهنگ عمومی مربوط است، گفت: باید رابطه درستی بین فرهنگ رسمی و فرهنگ عمومی برقرار شود، جاهائیکه به بن بست خورده ایم زمانی بوده که جامعه در زیستار و عادات خود به سمتی می‌رود و ما در بیان رسمی، الگو و هنجار روی کاغذ یک کار دیگر را مطلوب می‌دانیم.

او با تأکید بر اینکه شورای فرهنگ عمومی با فهم اصالت‌های فرهنگی و رصد به موقع تغییرات فرهنگی باید جلوی این شکاف را بگیرد، افزود: در همین راستا تقویت دبیرخانه پیگیری می‌شود و این درحالی است که برخی از استان‌ها از این لحاظ وضعیت مطلوبی دارند.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور شورای فرهنگ عمومی را الگویی بی بدیل دانست و ادامه داد: پرکردن این ظرف با مظروف مفید که با احساس روزمرگی به آن‌ها دست ندهد کار سختی است که از طریق ایده پردازی، نوآوری و تقویت مرکز رصد فرهنگی و اداری دبیرخانه ها، زیست بوم گرایی و نگاه کاملا تمرکز زدا به برنامه ریزی فرهنگی آن را دنبال می‌کنیم.

امامی با تأکید بر اینکه سند تحول فرهنگ، هنر و رسانه استان برای همه ما و آنانی که اعتبارات ادارات کل را در مرکز تقسیم می‌کند هم حجت است، گفت: ویژگی الگوی شورای فرهنگ عمومی این است که سه ضلع دولت، حاکمیت و مردم را کنار هم می‌آورد.

او ادامه داد: برای تقویت بُعد مردمی این شورا در آئین نامه جدید که به زودی در شورای عالی انقلاب فرنگی تصویت خواهد شد، تعداد افراد حقیقی افزایش و تعداد افراد حقوقی کاهش خواهد یافت و ما از اواخر امسال با ساختار جدید و ارتقا کار آمدی جدید درشورا خواهیم بود.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور بابیان اینکه نباید بگذاریم شکاف بین فرهگ رسمی و عمومی زیاد شود، افزود: طبعا در برخی استان‌ها این شکاف‌ها زیاد شده است بحث دیگر پیشگیری و مدیریت فرهنگی آسیب‌های اجتماعی است.

امامی با اشاره به اینکه تفاوت رویکرد اجتماعی و فرهنگی، در نگاه فرصت مدار است، گفت: ما با مفاخر، رویدادها، آداب، آرمانها، قصه ها، خیالات، داستان‌های مردم و مهمتر از همه منابع انسانی فرهنگی در استان احتمالا به سراغ آسیب‌های اجتماعی ناشی از توسعه می‌رویم پس کاملا بین رویکرد فرهنگی و اجتماعی می‌شود تفکیک قایل شد، اما جهاد فرهنگی مقدم است.

او ادامه داد: فرصت و زیست بوم زنجان، مردم پایه بودن حیات فرهنگی و از جمله آن فرهنگ مناسکی، خیرات و مبرات و عرصه بسیار مهم گردشگری مردم واقعا قهرمانان اصلی این استان در حفظ حیات فرهنگی هستند.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: واقعه بزرگ که برند استان زنجان شده است مانند هیئت‌های بزرگ عزاداری و مراکز بزرگ درمانی خیریه استان بوده و مردم پایه بودن که اولویت جدی دولت سیزدهم است که هم باید تقویت و الگوی کشور باشد.

امامی اولویت‌های جدی فرهنگی دولت سیزدهم در یک سال گذشته که در صدد تامین زیرساخت‌های آن است را عدالت فرهنگی، سبک زندگی و نشاط اجتماعی عنوان کرد و افزود: این سه محور باید جدی گرفته شود چراکه به احیای امید در کشور منجر خواهد شد و امروز نیازمند جهاد امید هستیم.

او تأکید کرد: بزرگترین اتفاقی که در عرصه فرهنگی و اجتماعی از این دولت انتظار می‌رود، احیای امید مردم به آینده جمهوری اسلامی به عنوان الگوی کارآمد ساخت و تعالی ایران اسلامی است و این امید در شقوق مختلف در یک سال قبل رشد داشته است، اما همچنان نیازمند جدی گرفتن آن هستیم.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور افزود: اگر از طریق احیای رویداد‌ها و ظرفیت‌های اجتماعی و مناسک جمعی بتوانیم پیوستگی هویتی مردم را افزایش دهیم این زمینه خوش بینی به آینده ایران را فراهم می‌کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.