عمران بهرادفر مدیر امور تعمیرات ابزاردقیق نیروگاه سیکل ترکیبی با اشاره به تلاش متخصصان این نیروگاه در طراحی و ساخت دستگاه شعله بین واحدهای گازی گفت: ضرورت تامین تجهیزات حساس و مهم واحدهای ۱۳ گانه نیروگاه برای تداوم تولید برق پایدار و مطمئن و از سوی دیگر، اهمیت مقابله با اعمال تحریمها از جانب برخی کشورها در فروش تجهیزات مورد نیاز صنعت تولید برق حرارتی، متخصصان این نیروگاه را بر آن داشت تا در ادامه سیاست بهره مندی از ظرفیتهای بومی، اقدام به طراحی و بازسازی شعله بین واحدهای گازی نمایند.
بهرادفر بیان داشت: شعله بینها از تجهیزات ابزار دقیقی هستند که وجود آنها برای بهره برداری از واحدهای گازی نقش اساسی دارد.
وی افزود: برای دریافت گزارش عملکرد این واحدها، تعداد ۴ تجهیز شعله بین بر روی محفظه احتراق واحدهای این نیروگاه نصب شده است. عملکرد این تجهیزات هم بدین گونه است که در صورت رویت اشعه ماورای بنفش حاصل از احتراق در توربین، با ارسال پالسهای الکتریکی، وجود شعله یا همان احتراق را گزارش میکنند که حاصل آن، تداوم فعالیت توربین گازی و ادامه تولید برق در این واحدها است و در مقابل و تحت شرایطی، در صورت عدم رویت اشعه ماورای بنفش، واحد گازی برای جلوگیری از آسیب به آن، با بسته شدن مسیر سوخت، از مدار تولید خارج میشود.
مدیر امور تعمیرات ابزاردقیق نیروگاه سیکل ترکیبی در ادامه با اشاره به علت بازسازی تجهیز شعله بین در این نیروگاه گفت: مجاورت تجهیز شعله بین با حرارت بالا، از علل اصلی آسیب به این تجهیزات است، از سویی انحصاری بودن طراحی و ساخت آنها از سوی برخی کشورها و اعمال تحریمها که مانع از تامین این تجهیزات میشود، موجب شد تا کارشناسان این نیروگاه با بهره مندی از تجربه و دانش خود و با تکیه بر ظرفیتهای داخل، این تجهیزات را به گونهای طراحی و بازسازی نمایند که حرارت محفظه احتراق، کمترین اثر تخریبی بر روی شعله بینهای جدید بگذارد.
به گفته وی، با ساخت شعله بینها بر اساس ظرفیتهای داخلی و مبتنی بر دانش و تجربه بومی، علاوه بر تامین به موقع این تجهیزات و عدم محدودیت ناشی از کسری آن ها، هزینه ساخت این شعله بینها نسبت به مشابه خارجی، بسیار کمتر بوده که حاصل آن، عدم خروج ارز از کشور خواهد بود.