سرپرست معاونت امور آب و خاک گفت: بنابر آمار اعلامی از مجموع ۷۰۰ هزار حلقه چاه کشور، ۳۰۰ هزار حلقه چاه غیرمجاز داریم که هرچه سریع تر باید تعیین‌تکلیف شود.

آقای فریبرز عباسی سرپرست معاونت امور آب و خاک وزارت جهاد گفت: الگوی کشت یکی از راهکارهای کاهش مصرف است که این طرح قبل از شروع سال زراعی توسط معاونت مربوطه و وزارت جهاد اجرا می شود.

به گفته او، در این طرح برای کسانی که الگوی کشت را رعایت و در مصرف آب صرفه جویی می‌کنند، مشوق‌هایی در نظر گرفته شده است.

عباسی می گوید: الگوی کشت یک موضوع پیچیده است که مولفه های متعددی از جمله آب، خاک، بازار و ... در آن دخیل هستند که باعث شده از پیچیدگی خاصی برخوردار باشد که یک شبه امکان تهیه آن وجود ندارد. همچنین الگوی کشت برای محصولات زراعی است و برای محصولات دائمی و باغات در بلندمدت جواب می دهد.


سرپرست معاونت امور آب و خاک گفت: از ۶۰۰ دشت کشور، ۴۰۰ دشت ممنوعه است که متاسفانه شرایط این دشت ها از نظر آب و سفره های زیرزمینی نامطلوب است که با برنامه ریزی های صورت گرفته امیدواریم شاهد بهبود دشت ها باشیم.

بنابر گفته عباسی، ۷۰۰ هزار حلقه چاه در کشور وجود دارد که ۳۰۰ هزار حلقه از این چاه ها غیرمجاز است که دستگاه های متولی باید پیگیری و ورود کنند چرا که این موضوع در مدیریت منابع آبی کشور تاثیر بسزایی دارد.

علی رغم آنکه مصوبه الگوی کشت در سال ۸۸ به تصویب رسید، اما تاکنون به دلایل متعدد اجرا نشده است. این درحالی است‌که سرپرست معاونت امور اب و خاک از ابلاغ و نهایی شدن آن ظرف یک‌تا ۲ هفته آینده خبر داد.
براوردهای اولیه معاونت امور آب و خاک‌ بر آن است که ۹ هزار میلیارد تومان خسارت ناشی از سیل به زیرساخت های آب و خاک وارد شده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار