مرتضی گراوند مدیر پایگاه ملی معبد تاریخی آناهیتا با اشاره به گذشت ۲۰ سال از انجام آخرین کاوشهای باستانی در معبد باستانی آناهیتا گفت : باتوجه به اهمیت این بنای ارزشمند و لزوم از سرگیری کاوشهای باستانی در آن، رایزنیهایی را با دانشگاه تهران، دانشگاه ساپینزا رم و امور پایگاههای کشور آغاز کرده ایم.
وی ادامه داد: خط و خطوط معماری باستانی معبد آناهیتا باید روشن شود که تنها راه آن هم از طریق انجام کاوشهای باستانی است و بعد از آن میتوان کارهای مرمتی و حفاظتی را نیز روی آن انجام داد.
مدیر پایگاه ملی معبد آناهیتا با تاکید براینکه انجام برخی اقدامات زیرساختی در این معبد تاریخی هم مستلزم انجام کاوشهای باستانی است، اظهار کرد: انباشتهای فرهنگی زیادی در محوطه بنا رخ داده که باید از نظر علمی حفاری شوند که این امر تنها باید به سبک و سیاق باستان شناسی صورت گیرد.
وی یادآورشد: از آنجایی که امسال اعتبارات خوبی از محل استانی برای زیرساختهای معبد در نظر گرفته شده و امیدواریم که محقق شود، باید در بحث کاوشها نیز بصورت جدی کارهایی انجام شود.
گراوند با بیان اینکه اجرای کاوشهای باستان شناسی در معبد آناهیتا نیازمند حمایتهای پژوهشگاه باستان شناسی و اداره کل میراث فرهنگی استان است، گفت: طبق برنامه در نظر داریم تا در یک برنامه پنج ساله، چند فصل کاوش را در این محوطه باستانی انجام دهیم که برای هر فصل کاوش هم به حدود یک میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی در پایان اظهار کرد: میخواهیم آناهیتا را از خواب عمیق دو دههای بیدار کنیم و در این راستا به همکاری پژوهشگاه میراث فرهنگی و اداره کل میراث فرهنگی نیاز داریم.
معبد آناهیتا واقع در شهرستان کنگاور استان کرمانشاه، دومین بنای بزرگ سنگی تاریخی ایران پس از تخت جمشید است که به گفته برخی از باستان شناسان مربوط به دوره اشکانیان و ساسانیان میباشد. این معبد پرستشگاهی برای آناهیتا، الهه آبها بوده است .