هاله حامدیفر نائب رییس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران گفت: هنگامی که ارز ترجیحی حذف شد مبنای کار ما برای واردات مواد و تجهیزات دارویی ارز نیمایی قرار گرفت. اقلامی که وارد کشور میشوند با توجه به میزان قیمت آن ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده گمرکی در هنگام ترخیص از وارد کننده دریافت میشود.
او توضیح داد: با توجه به این که ما تولید کننده دارو هستیم بر اساس نیازها مواد و بعضی اقلام را وارد میکنیم، اما با توجه به این که این ۹ درصد مالیات شرکتهای تولیدکننده به دلیل نبود نقدینگی و هزینه زیاد توانایی ترخیص مواد و تجهیزات در گمرک را ندارند.
حامدی فر تاکید کرد: در عمده کالاهای اساسی به غیر از دارو این مبنای ۹ درصد به یک درصد کاهش یافته است و حالا این سوال وجود دارد که چرا دارو از این قضیه جا مانده است.
نائب رییس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران گفت: پیگریهای زیادی از طریق سندیکا تولید کنندگان دارو انجام دادیم و با مقامات مختلف از جمله سران سه قوا صحبت کردیم، اما تا کنون اتفاقی نیفتاده است.
او افزود: شرکتها با کمبود نقدینگی مواجه هستند و شرکتها توانایی ترخیص و حتی خرید مواد را ندارند. تولید کنندگان دارو اکنون مواد و تجهیزات زیادی در گمرک دارند، اما به دلیل یک باره زیاد شدن مالیت بر ارزش افزوده در گمرک توانایی ترخیص ندارند.
او اعلام کرد: اگر اقدامی در این زمینه صورت نگیرد ممکن است بعضی از اقلام دارویی در بازار با کمبود مواجه شود و مشکلات بزرگی برای بیماران و مردم ایجاد شود.
نائب رییس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران از وزارت صمت درخواست کرد هر چه زودتر از مجلس پیگیریهای لازم را انجام دهد تا صنعت داروسازی کشور دچار اختلال و کمبود مواد نشود.