محمدرضا علمدار یزدی گفت: صادرات ریشه در تولید دارد و تولید در استان یزد از وضعیت بسیار مطلوبی برخوردار است.
او می گوید: در حال حاضر بیش از ۳ هزار و ۲۰۰ کارخانه در استان یزد وجود دارد که هزار و ۴۰۰ نوع محصول در آنها تولید میشود که تاکنون ۴۱۰ قلم از این کالاهای تولید شده به بیش از ۹۰ کشور صادر شده است.
به گفته او استان یزد در سه صنعت مهم، قطب تولید کشور به شمار میرود به نحوی که استان یزد به تنهایی نهمین تولیدکننده کاشی و سرامیک دنیا و بزرگترین تولیدکننده کاشی و سرامیک در کشور است.
او می گوید: امید است در صنعت کاشی و سرامیک در استان یزد، به گونهای عمل شود که شعار سال تولید دانش بنیان و اشتغال آفرینی را در دل این صنعت زنده نگه داریم.
این موضوع را علمدار یزدی در جمع صنعتگران و صادر کنندگان برتر استان مطرح کرد
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد گفت: استان یزد در حال حاضر به عنوان استان ماشین ساز کاشی و سرامیک در حال فعالیت است و تولید این ابزار آلات در استان یزد، این استان را از ابزارآلات مرتبط با کاشی و سرامیک بی نیاز کرده است.
او می گوید: فعالیت صنایع باید به گونهای باشد که به سمت علوم دانش بنیان پیش بروند و با توجه به اینکه یزد قطب تولید فولاد کشور است و ۱۵ درصد فولاد کشور در یزد تولید میشود و رتبه دوم کشوری در را در زمینه فولاد داریم، به گونهای در این صنعت عمل شده است که ماشین آلات تولید فولاد استان یزد به استانهای دیگر صادر میشود.
علمدار یزدی گفت: یزد همچنین قطب نساجی کشور است و سهم ۲۷ درصدی سرمایه گذاری و تولیدات نساجی کشور به استان یزد اختصاص دارد و این استان در بسیاری از تولیدات نساجی از جمله روفرشی، ترمه، پارچه پردهای و … رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد گفت: در استان یزد تولید کامل شیشه جام و شیشه مظروف را داریم که علاوه بر تأمین داخل به ۶۰ کشور دنیا صادرات انجام میشود.
او با اشاره به عملکرد صنعتگران و تولیدکنندگان استان در زمینه لاستیک، کاغذ، سیم و کابل و توربینهای گازی، گفت: در صنایع نام برده شده، استان یزد از صادر کنندگان برتر کشور و پوشش دهنده نیاز سایر استانهای کشور است.
علمدار یزدی از صادرات ۴۹۱ میلیون دلار کالا به وزن ۳ میلیون تن به سایر کشورها خبر داد و گفت: کاشی و سرامیک، شیشه، محصولات پلاستیکی، نساجی، مولیبدن و ... کالاها و محصولاتی بودند که باعث شد جزو ۸ استان برتر صادر کننده کالاهای غیر نفتی و سه استان برتر صادر کننده کالاهای نفتی در کشور باشد.
به گفته علمدار در مقایسه سال ۱۴۰۰ با سال ۱۳۹۹، حدود ۳۷۰ ملیون دلار صادرات صورت گرفته است که رشد ارزشی آن در سال ۱۴۰۰ برابر با ۳۲/۷ درصد است که این خود بیانگر تلاش صنعتگران استان و جایگاه ویژه استان در این عرصه است و شعار از سنگ تا قطعه را تلاشگران این عرصه محقق کردند.