یاسر عبداللهی عابد گفت: تولید بذر در داخل استان حمایت میشود که به همین منظور امری لازم و ضروری است تا مدیران استانی نسبت به تولید بذر در استان توجه گمارند و مشکلات و موانع موجود را در تامین بذور سیبزمینی مورد نظر به حداقل برسانند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اردبیل در نشست کمیته استانی فنی سیب زمینی در استان اردبیل گفت: به دنبال فراهمسازی زیرساختهای تولید بذر بومی سیبزمینی در استان هستیم و در این زمینه از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان در استان اردبیل استفاده میشود.
عبداللهی عابد گفت: سازمان جهاد کشاورزی استان برای تولید سالانه ۱۸۰ هزار تن بذر سیبزمینی در داخل استان تا چهار سال آینده برنامهریزی میشود و با توجه به این که استان اردبیل در حوزه تولید بذر سیبزمینی دارای توان بالایی است باید از این ظرفیت به صورت همهجانبه بهرهبرداری شود.
او میگوید: توسعه کشت سیبزمینی در استان اردبیل با تدوین برنامه چهار ساله در دستور کار قرار گرفته که امیدواریم بتوانیم با محوریت تغییر الگوی کشت و تولید بذر در استان اردبیل شاهد تحقق اهداف مورد نظر در راستای توسعه کشت سیبزمینی باشیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اردبیل گفت: در حال حاضر تولید ۸۰۰ هزار تن سیبزمینی در استان اردبیل رقم خورده که به همین منظور باید راهکارهای اساسی برای ایجاد مزارع تولید بذر در استان بررسی شده و بذر گواهی شده در استان تولید و روانه بازار شود که این مسئله به عنوان اولویت اساسی و مهم مطرح است.
عبداللهیعابد ادامه داد: در حال حاضر ۳۳ مزرعه الگویی و سایت نمونه کشت سیب زمینی در اردبیل نیاز به حمایت دارند که با رصد مستمر آنها شرایط مطلوبی برای تولید بذر فراهم شود که این مسئله به عنوان اولویت اساسی و مهم مورد توجه است و در این راستا تولیدکنندگان ۶۰ میلیارد ریال تسهیلات برای تامین سرمایه در گردش نیازمند هستند و با توجه به این که ۳ شرکت تولید بذر سیبزمینی در استان فعالیت دارند بنابراین شاهد تولید سالانه ۳۸۰ هزار غدد سیبزمینی هستیم.
او میگوید: ۱۰۰ کشاورز سیبزمینی کار با داشتن نیرو و توان تخصصی در استان اردبیل در حال فعالیت است که به همین منظور تولیدکنندگان امکان تولید بذر مرغوب برای تامین ۸۰ هزار تن نیاز بذری استان هستیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اردبیل گفت: سالانه ۱۵ هزار میلیارد ریال سرمایه از استان خارج میشود و با ورود بذرهای متفرقه آلودگی و امراض این محصول نیز وارد استان میشود.
عبداللهیعابد ادامه داد: در راستای خودکفایی تولید بذر سیبزمینی در استان اردبیل اقدامات ارزشمندی در حال انجام است و ۱۰ کارشناس کشاورزی در حال فعالیت برای توسعه حوزه کشاورزی و سیبزمینی هستند.