معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه‌گذاری آبفای خراسان رضوی گفت: طرح فاضلاب شهری تایباد طی قرارداد شرکت آب و فاضلاب با بخش خصوصی اجرا می‌شود.

کتایون دل‌زنده معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه‌گذاری شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: از آغاز طرح فاضلاب شهری تایباد ۱۲ می‌گذرد که تا الان ۱۵ درصد آن انجام شده است و در طی این مدت کمتر از یک میلیارد تومان برای اجرای آن اختصاص یافته است.

او با اشاره به افزایش جمعیت و حجم فاضلاب افزود: این باعث شد که استفاده از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی با اولویت مصرف‌کننده پساب مدنظر قرار گیرد و در همین راستا پارسال شرکت آبفای استان با شرکت فولاد سنگان، به عنوان بخش خصوصی، برای اجرای طرح فاضلاب شهری تایباد قرادادی امضا کرد.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه‌گذاری آبفای خراسان رضوی ادامه داد: این طرح فاضلاب شهری شامل ۱۳۵ کیلومتر شبکه جمع آوری و انتقال است و قسمت‌های فرسوده باقیمانده از ۱۲ سال قبل هم مرمت خواهند شد.

دل‌زنده بیان کرد: برآورد اولیه سرمایه‌گذاری مبلغ ۲۹۴ میلیارد تومان بوده که بسته به قیمت روز مصالح ممکن است به ۴۰۰ میلیون تومان هم برسد.

او اظهار کرد: ۲۰ درصد حجم پساب تصفیه‌شده جهت تغذیه و احیای سفره‌های آب زیرزمینی به تایباد بازمی گردد و ۸۰ درصد دیگر برای مصارف صنعتی به شرکت فولاد سنگان منتقل می‌شود.

۳۳ شهر دارای تنش آبی در خراسان رضوی

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه‌گذاری آبفای خراسان رضوی تاکید کرد: تعداد ۳۳ شهر در سطح استان دارای تنش آبی هستند که از این عدد ۱۶ شهر در وضع قرمز، ۱۱ شهر در وضع نارنجی و ۶ شهر در وضع زرد قرار دارند.

زنده دل اظهار کرد: در سال ۱۴۰۰ حدود هزار میلیارد تومان برای رفع تنش آبی در این شهر‌ها ابلاغ شد که ۷۰۰ میلیارد تومان آن به مصرف رسید و امسال هم اعتبار به صورت هنوز ابلغ نشده است.

او در خصوص طرح‌های عمرانی سرمایه‌گذاری‌شده در شهر‌ها افزود: امسال در شهر‌های نیشابور، تایباد و خواف مبلغ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری ابلاغ شده و در شهر‌های نشتیفان، سلامی، گناباد، کاشمر، تربت جام و سبزوار در مجموع ۲ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری برنامه‌ریزی شده است.

بدهی سه میلیارد تومانی نهاد‌های اداری در تایباد

در ادامه این نشست، محمدامین باباغیبی مدیر امور آب و فاضلاب تایباد گفت: کل مطالبات آبفای شهرستان حدود ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان است که شامل مشترکین مردمی و نهاد‌های اداری می‌شود.

او افزود: از این مبلغ سه میلیارد تومان مربوط به نهاد‌های اداری و مشترکین حقوقی می‌شود که معادل ۶۵ درصد مطالبات کل است.

مدیر امور آب و فاضلاب تایباد با بیان اینکه یکی از مشکلات انشعابات غیر مجاز هستند، ادامه داد: در یک سال اخیر با ۱۱۰ مورد انشعاب غیر مجاز برخورد شد که از ۲۷ مورد مربوط به پنج ماهه امسال است.

باباغیبی بیان کرد: شبکه توزیع و انتقال آب شرب شهرستان هزار و ۱۵۰ کیلومتر طول دارد که ۵۹۶ کیلومتر شبکه توزیع و ۵۴۸ کیلومتر خطوط انتقال هستند.

او تصریح کرد: ۳۰ درصد شبکه توزیع و انتقال آب روستایی فرسوده است و موجب هدررفت ۳۵ درصد توان تولید آب شرب شهرستان می‌شود.

مدیر امور آب و فاضلاب تایباد تاکید کرد: پنج روستا نیازمند تعویض کامل شبکه فرسوده توزیع آب و ساخت مخزن هستند که شامل روستا‌های کشکک، پشته، کوه‌آباد و رهنه در بخش مرکزی و پساوه در بخش میانولایت هستند.

باباغیبی کرد: تعویض شبکه توزیع آب این روستا‌ها توسط قرارگاه محرومیت‌زدایی امام حسن مجتبی (ع) سپاه انجام می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۰ ۱۹ مرداد ۱۴۰۱
مورد نیاز اساسی شهره