محسن فضلی سرپرست سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اراک با اشاره به بارانهای سیل آسا در اراک با تاکید بر فرهنگسازی و آموزشها مطالبی به شرح زیر بیان کرد.
حوادث اخیر این نکته را یادآوری کرد که سازمانهای دولتی باید در زمینه ارائه آموزشهای شهروندی برای مقابله با بحرانهای طبیعی همچون سیلاب، طوفان و آوارریزی با همکاری نهادهای مردمی و رسانههای جمعی بهویژه صداوسیما که مخاطبان بیشتری دارد، اقدام جدی انجام دهند.
ارائه بستههای مختلف آموزشی در محیطهای شهری اعم از مهدکودکها، مدارس، دانشگاهها، بیلبوردهای شهری و همچنین رسانهها میتواند مثمرثمر باشد، البته بهتازگی طرحهای همیار آتشنشان و محیط زیست آغاز به فعالیت کردهاند که در فرهنگسازیهای آینده بسیار تأثیرگذار خواهد بود.
هنگام وقوع سیل در شهر اراک برخی افراد به پاساژهای شهر پناه بردند که نرده، حفاظ یا تأسیسات ناامن داشت، اما از نظر استحکام سازه مشکلی نداشت و اقدامی که از طرف شهروندان در زمان بحران در این مورد انجام شد، نابجا نبوده است.
هر چند بارش به طور ناگهانی رخ داد و به خاطر بعضی مشکلات همچون گرفتگی ناودانها، آب از بعضی منافذ به داخل نفوذ کرده بود و باعث ایجاد مشکلات جزئی برای شهروندان شده بود.
در سراسر دنیا هیچ سازمانی نمیتواند ادعا کند که تجهیزات کاملی برای رویارویی با حوادث ناگهانی را در اختیار دارد و شهروندان نباید از مسئولان انتظار سازمانهای ذیربط داشته باشند در مواقع بحرانی همچون بارندگیهای شدید، بلافاصله از ورود آب به تکتک منازل جلوگیری کنند که این خواسته غیر ممکن است.
مدیران نیز نباید تنها به دنبال افزایش تجهیزات یا ارائه آمار در این زمینه باشند و نگاه مدیران و شهروندان در مقابله با بحران نیازمند تغییرات اساسی است.
هر چند تجهیز وسایل مقابله با بحران حائز اهمیت است، اما نباید فراموش کرد که حادثههایی همچون سیل و زلزله فراگیر هستند، از همین رو فرهنگسازی و ارائه آموزشهای شهروندی از اهمیت بسیاری برخوردار است و راهگشا خواهد بود.
تجهیزات سازمان آتشنشانی اراک به طور کلی بهروز و مناسب است، اما با وجود ۱۱ ایستگاه عملیاتی در سطح شهر، در مقابله با بحرانی که کل سطح شهر را در برمیگیرد و به ۱۷۰ نقطه از شهر آسیب میرساند کافی نخواهد بود که در این موقعیت اولویتبندی عملیاتها از اهمیت خاصی برخوردار میشود و نجات دهنده خواهد بود.