اقبالی معاون محیط انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه گفت : در سالهای اخیر استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع غذا و شربت در مراسم مذهبی مورد استقبال شهروندان قرار گرفته است، اما ظروف پلاستیکی تا سالیان سال در طبیعت باقی میمانند و در حدود ۵۰۰ سال زمان میبرد تا تجزیه شوند.
وی بیان کرد: در فرهنگ دیرینه اقوام ما توزیع نذورات در ظروف فلزی، شیشه ای، چینی یا ملامین انجام میشد که باعث کاهش قابل توجه حجم زباله در مراسمها میشد.
معاون محیط انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه افزود: توصیه ما برای افرادی که از نذورات استفاده میکنند این است که لیوان بشقاب و قاشق مخصوص به خود را به همراه داشته باشند تا علاوه بر رعایت بهداشت شخصی، میزان استفاده از ظروف پلاستیکی کاسته شود.
وی ادامه داد: برخی افراد پس از مصرف نذری، ظروف آن را در معابر و جویهای آب رها میکنند که به دلیل سبک بودن و حرکت باد در تمام نقاط شهر پراکنده میشوند برخی از این ظروف همراه با فاضلاب و از طریق رها کردن آنها توسط خانوادهها وارد زمینهای کشاورزی میشود و از آنجا که مقاومت بالایی در برابر تجزیه دارند، علاوه بر کاهش نفوذپذیری سطح خاک باعث آلودگی خاک کشاورزی، کم شدن حاصلخیزی اراضی میشود.
وی گفت: مطالعات نشان میدهد آلودگی حاصل از این مواد میتوانند در چرخه غذایی و محصولات کشاورزی وارد شود و باعث تغییرات ژنی و کاهش مصونیت بدن در مقابل بیماریها شود.
وی از شهروندان خواست در ایام توزیع غذای نذری به پاکبانها کمک کنیم و جلوگیری از آلودگی شهر، ظروف یکبار مصرف را در خیابانها رها نکنیم .